YouTube, Instagram'a rakip oluyor

KÜLTÜR 24.03.2021 - 14:03, Güncelleme: 24.03.2021 - 14:03
 

YouTube, Instagram'a rakip oluyor

Entegre e-ticaret deneyimi konusunda “reklam dünyasını kökünden değiştirecek” yeni bir çözüm geliyor. YouTube, ürün tanıma ve önerme özelliğini uygulamaya sokuyor.

haberimizvar.net Youtube’da izlediğiniz videolarda yer alan ürünleri artık satın alabilecek ya da inceleyebileceksiniz. Google Merchant Center’la entegre çalışması beklenen sistem şu anda test aşamasında. "2020’nin en iyi 10 telefonu" videosunu izlerken açılacak bir menü sayesinde telefonları görüntüleyebilir hatta aksesuarlarını bile görebilirsiniz. Telefonların fiyatları konusunda da bilgi alabileceksiniz. Bu özellik sayesinde reklam ve pazarlama alanında büyük değişiklikler bekleniyor. Webtekno'nun aktardığına göre, Facebook LLC’nin Instagram üzerinden kurguladığı satış ve pazarlama stratejisini Youtube geçebilir. “Videoların ticarileştirilmesiyle” beraber birçok influencer Youtuber olmak isteyebilir. Özelliğin ilk etapta ABD’de yer alan kullanıcılar için aktif edilmesi bekleniyor. 
Entegre e-ticaret deneyimi konusunda “reklam dünyasını kökünden değiştirecek” yeni bir çözüm geliyor. YouTube, ürün tanıma ve önerme özelliğini uygulamaya sokuyor.

haberimizvar.net

Youtube’da izlediğiniz videolarda yer alan ürünleri artık satın alabilecek ya da inceleyebileceksiniz.

Google Merchant Center’la entegre çalışması beklenen sistem şu anda test aşamasında. "2020’nin en iyi 10 telefonu" videosunu izlerken açılacak bir menü sayesinde telefonları görüntüleyebilir hatta aksesuarlarını bile görebilirsiniz. Telefonların fiyatları konusunda da bilgi alabileceksiniz. Bu özellik sayesinde reklam ve pazarlama alanında büyük değişiklikler bekleniyor.

Webtekno'nun aktardığına göre, Facebook LLC’nin Instagram üzerinden kurguladığı satış ve pazarlama stratejisini Youtube geçebilir. “Videoların ticarileştirilmesiyle” beraber birçok influencer Youtuber olmak isteyebilir.

Özelliğin ilk etapta ABD’de yer alan kullanıcılar için aktif edilmesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.