Youtube Tiktok'a rakip oluyor

YAŞAM 15.07.2021 - 13:34, Güncelleme: 15.07.2021 - 13:34
 

Youtube Tiktok'a rakip oluyor

Geçtiğimiz Eylül ayında15 saniyelik kısa video paylaşımına izin veren YouTube Shorts bugünden itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere açıldı.

haberimizvar.net- ShiftDelete'te yer alan habere göre, TikTok’un kısa süre içinde elde ettiği başarı diğer sosyal medya şirketlerinin de ilgisini çekti. Instagram Reels özelliği ile rekabeti kızıştıran Facebook bu alanda ilk adımı atan şirket oldu. Peşinden gelen Google, geçtiğimiz Eylül ayında YouTube Shorts özelliğiyle sahneye çıktı. İlk olarak Hindistan’da kullanıma açılan YouTube Shorts ardından ABD ve İngiltere’ye genişleti. Şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanıcı tarafından erişilebilir durumdaydı. Ancak bugünden itibaren Google kısa biçimli video özelliğini 100’den fazla ülkede aynı anda kullanıma sundu. YOUTUBE SHORTS ARTIK TÜRKİYE’DE Kısa biçimli video formatına öncülük eden TikTok’un güncel olarak birçok rakibi bulunsa da kuşkusuz en büyüklerinden biri YouTube Shorts. Zira aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcı sayısı bulunan YouTube bu anlamda platforma dev bir havuzun kapılarını aralıyor. Google, özelliği direkt olarak mobil uygulamaya entegre ederek ciddi bir avantaj elde ediyor.
Geçtiğimiz Eylül ayında15 saniyelik kısa video paylaşımına izin veren YouTube Shorts bugünden itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere açıldı.

haberimizvar.net- ShiftDelete'te yer alan habere göre, TikTok’un kısa süre içinde elde ettiği başarı diğer sosyal medya şirketlerinin de ilgisini çekti. Instagram Reels özelliği ile rekabeti kızıştıran Facebook bu alanda ilk adımı atan şirket oldu. Peşinden gelen Google, geçtiğimiz Eylül ayında YouTube Shorts özelliğiyle sahneye çıktı.

İlk olarak Hindistan’da kullanıma açılan YouTube Shorts ardından ABD ve İngiltere’ye genişleti. Şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanıcı tarafından erişilebilir durumdaydı. Ancak bugünden itibaren Google kısa biçimli video özelliğini 100’den fazla ülkede aynı anda kullanıma sundu.

YOUTUBE SHORTS ARTIK TÜRKİYE’DE

Kısa biçimli video formatına öncülük eden TikTok’un güncel olarak birçok rakibi bulunsa da kuşkusuz en büyüklerinden biri YouTube Shorts. Zira aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcı sayısı bulunan YouTube bu anlamda platforma dev bir havuzun kapılarını aralıyor. Google, özelliği direkt olarak mobil uygulamaya entegre ederek ciddi bir avantaj elde ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.