YSK,13 gün sonra gerekçeli kararı açıkladı

GÜNDEM 27.10.2022 - 10:07, Güncelleme: 27.10.2022 - 10:16
 

YSK,13 gün sonra gerekçeli kararı açıkladı

Antalya Ticaret Odası (ATSO) seçimleriyle ilgili son kararı alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 13 gün sonra gerekçeli kararı açıkladı.

haberimizvar.net- Yılan hikayesine dönen Atso seçimleri, Kepez İlçe Seçim Kurulu ve  Antalya İl Seçim Kurulu kararlarına yapılan itirazların ardından son olarak Ali Bahar YSK'ya başvurmuştu.  YSK'nın yetkisizliğine rağmen aldığı 59 oyunun 56'sı iptal edilmesine tepki veren Davut Çetin, gerekçeli kararın açıklamasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceğini duyurmuştu. 13 gün sonra açıklanan gerekçeli karara göre; seçimlerde seçmen güvenliği için oy pusulalarında işaret olmaması gerektiği vurgusu yapıldı. İşte o karar:  
Antalya Ticaret Odası (ATSO) seçimleriyle ilgili son kararı alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 13 gün sonra gerekçeli kararı açıkladı.

haberimizvar.net- Yılan hikayesine dönen Atso seçimleri, Kepez İlçe Seçim Kurulu ve  Antalya İl Seçim Kurulu kararlarına yapılan itirazların ardından son olarak Ali Bahar YSK'ya başvurmuştu. 

YSK'nın yetkisizliğine rağmen aldığı 59 oyunun 56'sı iptal edilmesine tepki veren Davut Çetin, gerekçeli kararın açıklamasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceğini duyurmuştu. 13 gün sonra açıklanan gerekçeli karara göre; seçimlerde seçmen güvenliği için oy pusulalarında işaret olmaması gerektiği vurgusu yapıldı.

İşte o karar:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.