Yumurtaya yine zam geldi

EKONOMİ 21.01.2024 - 12:53, Güncelleme: 21.01.2024 - 12:53
 

Yumurtaya yine zam geldi

Yumurtaya bir ayda iki kez zam geldi. Bir koli yumurtanın fiyatı 15 günde 95 liradan 110 liraya yükseldi

haberimizvar.net- Asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmasının yanında her geçen gün marketteki etiketlere de gizli zamların yapıldığı ortaya çıktı. Yaşanan ekonomik krizin yanında günden güne artan fiyatlar vatandaşları zor duruma soktu. Eriyen asgari ücrete bir sebep de yumurtadan geldi. 95 LİRADAN 110 LİRAYA ÇIKTI 1 Aralık 2023 tarihinde bir koli yumurta 95 lirayken, 1,5 ay içinde bu fiyata 110 liraya kadar yükseldiği ortaya çıktı. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtanın fiyatını merak edenler sosyal medyadan internet alışveriş sitelerine baktığında hüsran yaşadı. Fiyatı 30 Lira ila 115 Lira arasında değişen yumurtanın kahvaltı sofralarında yerini koruyup koruyamayacağı merak konusu oldu. Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, son üç hafta içinde üretici üretimde yaşanan düşüşe rağmen, pazarlarda tam olarak büyüyen bir artışın gözlemlendiğini aktardı. Market çalışanları ise yumurtaya yine zam yapılacağı iddiasında bulundu.  
Yumurtaya bir ayda iki kez zam geldi. Bir koli yumurtanın fiyatı 15 günde 95 liradan 110 liraya yükseldi

haberimizvar.net- Asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmasının yanında her geçen gün marketteki etiketlere de gizli zamların yapıldığı ortaya çıktı. Yaşanan ekonomik krizin yanında günden güne artan fiyatlar vatandaşları zor duruma soktu. Eriyen asgari ücrete bir sebep de yumurtadan geldi.

95 LİRADAN 110 LİRAYA ÇIKTI

1 Aralık 2023 tarihinde bir koli yumurta 95 lirayken, 1,5 ay içinde bu fiyata 110 liraya kadar yükseldiği ortaya çıktı. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtanın fiyatını merak edenler sosyal medyadan internet alışveriş sitelerine baktığında hüsran yaşadı. Fiyatı 30 Lira ila 115 Lira arasında değişen yumurtanın kahvaltı sofralarında yerini koruyup koruyamayacağı merak konusu oldu.

Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, son üç hafta içinde üretici üretimde yaşanan düşüşe rağmen, pazarlarda tam olarak büyüyen bir artışın gözlemlendiğini aktardı.

Market çalışanları ise yumurtaya yine zam yapılacağı iddiasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.