Yurtdışına kaçıyorlar

GÜNDEM 19.04.2021 - 10:26, Güncelleme: 19.04.2021 - 10:26
 

Yurtdışına kaçıyorlar

Ekonomik sorunlar ve siyasi gerginlik, Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen ülkemizin beyin göçü istatistiklerine de yansıdı

haberimizvar.net- Ekonomik sorunlar ve siyasi gerginlik, Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen ülkemizin beyin göçü istatistiklerine yansıdı. Birleşmiş Milletler’in hazırladığı Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen Türkiye’de yurt dışında yaşamak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Öte yandan ülkemizde yaşayan her 10 gençten 7’si gelecek planlarını yurt dışına göre kuruyor. UNESCO verilerine göre Türkiye’den her yıl 50 bin öğrenci yurtdışına okumaya gittiği ortaya çıkarken, yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki en başarılı lise öğrencilerinin mezun olduktan sonra akademik kariyer için yurt dışını tercih ettiği görülüyor. GELİNEN DURUM, GENÇLERİ BEYİN GÖÇÜNE ZORLUYOR Türkiye’de her geçen yıl artan beyin göçü oranlarına karşı, yurt dışında yaşama isteği de giderek artıyor. Halkın yarısı yurt dışında yaşamak isterken gençlerde bu sayı daha da fazla. MAK Danışmanlık ve Yeditepe Üniversitesi tarafından yapılan ve ülkemizdeki en kapsamlı gençlik araştırması olarak görülen ‘Gençlik Araştırması’ anketinde sorulan ‘Eğitim veya iş amaçlı bir başka ülkede geçici süreli yaşama fırsatı tanınsa yurt dışına gitmek ister misiniz?’ sorusuna gençlerin yüzde 76,2’si ‘evet’ cevabını verdi. İşsizlik, ekonomik sorunlar ve siyasi gerginliğe bağlı olarak gelinen durum gençleri beyin göçüne zorluyor. SÜPER BEYİNLER EĞİTİM İÇİN YURT DIŞINA GİDİYOR Beyin göçünün milli ekonomide her yıl en az 200 milyar TL kayba yol açtığı belirtilirken, gençler arasındaki yurt dışına gitme isteğinin lise seviyesine kadar indiği biliniyor. Milli Gazete’den Onur Şehmus Şahin’in haberine göre; Türkiye’deki süper beyinlerin okuduğu önemli liselerde eğitim gören öğrencilerin önemli bir bölümü akademik eğitim için yurt dışına gidiyor. Yapılan araştırmaya göre 2019 yılında İstanbul Erkek Lisesi mezunlarının yüzde 52,6’sı, Alman Lisesi mezunlarının yüzde 94,7’si ve Galatasaray Lisesi mezunlarının da yüzde 32,6’sı akademik eğitim için yurt dışına yerleşti. GENÇLERİN YÜZDE 76’SI YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR İşsizlik, ekonomik sorunlar ve siyasi gerginliğe bağlı olarak gelinen durum, gençleri beyin göçüne zorluyor. MAK Danışmanlık ve Yeditepe Üniversitesi, ‘Gençlik Araştırması’ anketinde sorulan “Eğitim veya iş amaçlı bir başka ülkede geçici süreli yaşama fırsatı tanınsa yurt dışına gitmek ister misiniz?” sorusuna gençlerin yüzde 76,2’si ‘evet’ cevabını verdi.
Ekonomik sorunlar ve siyasi gerginlik, Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen ülkemizin beyin göçü istatistiklerine de yansıdı

haberimizvar.net- Ekonomik sorunlar ve siyasi gerginlik, Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen ülkemizin beyin göçü istatistiklerine yansıdı. Birleşmiş Milletler’in hazırladığı Dünya Mutluluk Raporu’nda 93’üncü sıradan 104’üncü sıraya gerileyen Türkiye’de yurt dışında yaşamak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Öte yandan ülkemizde yaşayan her 10 gençten 7’si gelecek planlarını yurt dışına göre kuruyor.

UNESCO verilerine göre Türkiye’den her yıl 50 bin öğrenci yurtdışına okumaya gittiği ortaya çıkarken, yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki en başarılı lise öğrencilerinin mezun olduktan sonra akademik kariyer için yurt dışını tercih ettiği görülüyor.

GELİNEN DURUM, GENÇLERİ BEYİN GÖÇÜNE ZORLUYOR

Türkiye’de her geçen yıl artan beyin göçü oranlarına karşı, yurt dışında yaşama isteği de giderek artıyor. Halkın yarısı yurt dışında yaşamak isterken gençlerde bu sayı daha da fazla. MAK Danışmanlık ve Yeditepe Üniversitesi tarafından yapılan ve ülkemizdeki en kapsamlı gençlik araştırması olarak görülen ‘ Gençlik Araştırması’ anketinde sorulan ‘Eğitim veya iş amaçlı bir başka ülkede geçici süreli yaşama fırsatı tanınsa yurt dışına gitmek ister misiniz?’ sorusuna gençlerin yüzde 76,2’si ‘evet’ cevabını verdi. İşsizlik, ekonomik sorunlar ve siyasi gerginliğe bağlı olarak gelinen durum gençleri beyin göçüne zorluyor.

SÜPER BEYİNLER EĞİTİM İÇİN YURT DIŞINA GİDİYOR

Beyin göçünün milli ekonomide her yıl en az 200 milyar TL kayba yol açtığı belirtilirken, gençler arasındaki yurt dışına gitme isteğinin lise seviyesine kadar indiği biliniyor.

Milli Gazete’den Onur Şehmus Şahin’in haberine göre; Türkiye’deki süper beyinlerin okuduğu önemli liselerde eğitim gören öğrencilerin önemli bir bölümü akademik eğitim için yurt dışına gidiyor. Yapılan araştırmaya göre 2019 yılında İstanbul Erkek Lisesi mezunlarının yüzde 52,6’sı, Alman Lisesi mezunlarının yüzde 94,7’si ve Galatasaray Lisesi mezunlarının da yüzde 32,6’sı akademik eğitim için yurt dışına yerleşti.

GENÇLERİN YÜZDE 76’SI YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR

İşsizlik, ekonomik sorunlar ve siyasi gerginliğe bağlı olarak gelinen durum, gençleri beyin göçüne zorluyor. MAK Danışmanlık ve Yeditepe Üniversitesi, ‘ Gençlik Araştırması’ anketinde sorulan “Eğitim veya iş amaçlı bir başka ülkede geçici süreli yaşama fırsatı tanınsa yurt dışına gitmek ister misiniz?” sorusuna gençlerin yüzde 76,2’si ‘evet’ cevabını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.