Yüzsüzlüğün böylesi...

GÜNDEM 01.11.2023 - 10:42, Güncelleme: 01.11.2023 - 10:42
 

Yüzsüzlüğün böylesi...

Kaçak yapı cennetine dönen Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'nda orman arazisine AKP'li belediyeden' basit onarım' izni alınarak inşaat edildiği bildirilen butik otelle ilgili 2017 ve 2020 yıllarında 2 kez yıkım kararı alınmasına rağmen karar hala uygulanmadığı gibi, otelin faaliyetlerine devam ettiği iddia ediliyor.

haberimizvar.net- Kaçak ve imara aykırı yapılaşmaların zirve yaptığı Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine AKP'li belediyeden 'basit onarım' izni alınarak inşa edilen butik otelle ilgili 2017 ve 2020 yıllarında 2 kez yıkım kararı alınmasına rağmen kararın hala uygulanmadığı gibi, kaçak butik otelin faaliyetlerine hala devam ettiği ileri sürülüyor.  AKP'li Mutlu Ulutaş'ın yönetimindeki Kaş Belediyesi, bir süre önce İlçe sınırları içerisinde bulunan 3 bin 719 kaçak yapı için yıkımı için ihale kararı almıştı. Kaş'ı iki dönem AKP'li belediyelerin yönetmesine rağmen küçük yapılaşmaya niçin seyirci kalındığı sorusuna yanıt aranırken, AKP'li belediyenin, 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanması koşuluyla kaçak yapıların yıkımı için devlet bütçesinden ihaleye çıkması da tepkileri artırmıştı. İMAR BARIŞI KAÇAK YAPILAŞMAYI HIZLANDIRDI Özellikle villa turizmi ile öne çıkan Kaş'ta imar barışı düzenlemesi sonrasında kaçak yapılaşmada hızlı bir artış gözlendi. Kalkan, Gelemiş, İslamlar ve Üzümlü mahallerinde son yıllarda ruhsatsız ve izinsiz çok sayıda yapı yükseldi. AKP'li Kaş Belediyesi'nin 2018 yılından bu yana ilçe sınırları içerisinde yaptığı denetimlerde, aralarında İngiliz ağırlıklı yabancılara ait 3 bin 719 kaçak yapı tespit edildiği, şimdiye kadar seyirci kalınan, ya da göz yumulan kaçak yapılan için yerel seçimlerin yaklaşması ve yargı korkusundan yıkım ihalesine çıkmak zorunda kaldığı da iddia ediliyor.  28 Kasım'da yapılacak ihalenin şartnamesine göre, kaçak yapıların yüzde 10'luk kısmı 2023 yılında, yüzde 90'lık kısmı ise 2024 yılında yapılacak ve kaçak yapıların yıkım işlemi 31 Mart seçimlerinden önce bitirilecek. Kaçak cenneti Kaş'ta devlet bütçesinden yapılacak kaçakların yıkımı ve tahliyelerinde jandarma ve zabıta tarafından gerekli önlemlerin alınacağı bildiriliyor.  
Kaçak yapı cennetine dönen Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'nda orman arazisine AKP'li belediyeden' basit onarım' izni alınarak inşaat edildiği bildirilen butik otelle ilgili 2017 ve 2020 yıllarında 2 kez yıkım kararı alınmasına rağmen karar hala uygulanmadığı gibi, otelin faaliyetlerine devam ettiği iddia ediliyor.

haberimizvar.net- Kaçak ve imara aykırı yapılaşmaların zirve yaptığı Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine AKP'li belediyeden 'basit onarım' izni alınarak inşa edilen butik otelle ilgili 2017 ve 2020 yıllarında 2 kez yıkım kararı alınmasına rağmen kararın hala uygulanmadığı gibi, kaçak butik otelin faaliyetlerine hala devam ettiği ileri sürülüyor.  AKP'li Mutlu Ulutaş'ın yönetimindeki Kaş Belediyesi, bir süre önce İlçe sınırları içerisinde bulunan 3 bin 719 kaçak yapı için yıkımı için ihale kararı almıştı. Kaş'ı iki dönem AKP'li belediyelerin yönetmesine rağmen küçük yapılaşmaya niçin seyirci kalındığı sorusuna yanıt aranırken, AKP'li belediyenin, 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanması koşuluyla kaçak yapıların yıkımı için devlet bütçesinden ihaleye çıkması da tepkileri artırmıştı.

İMAR BARIŞI KAÇAK YAPILAŞMAYI HIZLANDIRDI

Özellikle villa turizmi ile öne çıkan Kaş'ta imar barışı düzenlemesi sonrasında kaçak yapılaşmada hızlı bir artış gözlendi. Kalkan, Gelemiş, İslamlar ve Üzümlü mahallerinde son yıllarda ruhsatsız ve izinsiz çok sayıda yapı yükseldi. AKP'li Kaş Belediyesi'nin 2018 yılından bu yana ilçe sınırları içerisinde yaptığı denetimlerde, aralarında İngiliz ağırlıklı yabancılara ait 3 bin 719 kaçak yapı tespit edildiği, şimdiye kadar seyirci kalınan, ya da göz yumulan kaçak yapılan için yerel seçimlerin yaklaşması ve yargı korkusundan yıkım ihalesine çıkmak zorunda kaldığı da iddia ediliyor.  28 Kasım'da yapılacak ihalenin şartnamesine göre, kaçak yapıların yüzde 10'luk kısmı 2023 yılında, yüzde 90'lık kısmı ise 2024 yılında yapılacak ve kaçak yapıların yıkım işlemi 31 Mart seçimlerinden önce bitirilecek. Kaçak cenneti Kaş'ta devlet bütçesinden yapılacak kaçakların yıkımı ve tahliyelerinde jandarma ve zabıta tarafından gerekli önlemlerin alınacağı bildiriliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.