Zam dalgası tam gaz devam

EKONOMİ 26.01.2024 - 10:43, Güncelleme: 26.01.2024 - 10:43
 

Zam dalgası tam gaz devam

Yüksek enflasyonla birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan artışla birlikte zincir marketlerde başlayan zam dalgası vatandaşı zorluyor. Özellikle çiğ süte yapılan zamla birlikte marketlerde bir gecede 700 ürünün etiketlerinin değişmesi vatandaşın kahvaltı keyfi de iyice kaçtı.

haberimizvar.net- Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan artışı fırsat bilen zincir marketler jet hızıyla etiketlerini değiştirmeye başladı. Çiğ süt fiyatına yapılan zammı fırsata çeviren zincir marketler, bir gecede 700 ürünün fiyatını artırınca vatandaşın kahvaltı keyfi de iyice kaçtı. Başta zam şampiyonu yumurta olmak üzere peynir, tereyağı fiyatları zirve yaparken, zincir marketlerde etiket değiştirme rekabeti yaşanmaya başladı. 2023 ve 2024'ün ilk aylarının zam şampiyonu olan yumurtanın fiyatı bir günde 54 liradan 74 liraya yükseldi. Kahvaltılık ürünlerin ana maddesi çiğ sütün fiyatının sürekli artışı sonucu 150 liradan satılan yoğurt, bir gece yüzde 70 zamla 220 lira olarak vitrinlerde yerini aldı. Vatandaş beyaz peyniri sadece marketlerin zincirinde görmeye başladı. Çünkü fiyatı 159 lira olan en ucuz beyaz peynirde etiketler değişti, fiyat 190 liraya çıktı. 950 gramlık tereyağı 352 liradan satılırken, zincir marketler etiketleri yenileyip yeni fiyatı 418 lira olarak belirlediler. Zincir marketlerin etiket rekabetinin bir başka kurbanı da 19 litrelik damacana su oldu. 70 liradan satılan damaca suyun fiyatı fiyatı ise 100 lira. Zincir marketlerin gecelik etiket değiştirmesi ile alım gücü giderek yok olmaya başlayan vatandaşlar devletin denetim mekanizmasını işletmesini, tam gaz zam dalgasının önüne geçmesi istiyor ve bekliyor.
Yüksek enflasyonla birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan artışla birlikte zincir marketlerde başlayan zam dalgası vatandaşı zorluyor. Özellikle çiğ süte yapılan zamla birlikte marketlerde bir gecede 700 ürünün etiketlerinin değişmesi vatandaşın kahvaltı keyfi de iyice kaçtı.

haberimizvar.net- Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan artışı fırsat bilen zincir marketler jet hızıyla etiketlerini değiştirmeye başladı. Çiğ süt fiyatına yapılan zammı fırsata çeviren zincir marketler, bir gecede 700 ürünün fiyatını artırınca vatandaşın kahvaltı keyfi de iyice kaçtı. Başta zam şampiyonu yumurta olmak üzere peynir, tereyağı fiyatları zirve yaparken, zincir marketlerde etiket değiştirme rekabeti yaşanmaya başladı.

2023 ve 2024'ün ilk aylarının zam şampiyonu olan yumurtanın fiyatı bir günde 54 liradan 74 liraya yükseldi. Kahvaltılık ürünlerin ana maddesi çiğ sütün fiyatının sürekli artışı sonucu 150 liradan satılan yoğurt, bir gece yüzde 70 zamla 220 lira olarak vitrinlerde yerini aldı. Vatandaş beyaz peyniri sadece marketlerin zincirinde görmeye başladı. Çünkü fiyatı 159 lira olan en ucuz beyaz peynirde etiketler değişti, fiyat 190 liraya çıktı. 950 gramlık tereyağı 352 liradan satılırken, zincir marketler etiketleri yenileyip yeni fiyatı 418 lira olarak belirlediler.

Zincir marketlerin etiket rekabetinin bir başka kurbanı da 19 litrelik damacana su oldu. 70 liradan satılan damaca suyun fiyatı fiyatı ise 100 lira. Zincir marketlerin gecelik etiket değiştirmesi ile alım gücü giderek yok olmaya başlayan vatandaşlar devletin denetim mekanizmasını işletmesini, tam gaz zam dalgasının önüne geçmesi istiyor ve bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.