Zaman daralıyor

GÜNDEM 16.08.2023 - 17:28, Güncelleme: 16.08.2023 - 17:31
 

Zaman daralıyor

Turistik pansiyon, otel ve tatil köylerinin yoğun olduğu bazı ilçe belediyelerimizin sosyal medya paylaşımlarına şöyle bir göz atayım dedim. Zaten bu paylaşımların birçoğu belediye basın merkezinden, haber merkezlerine (gazete, dergi, tv, internet gazetelerine) servis ediliyor ama yine de bakma ihtiyacı hissettim.

Acaba kaçırdığımız bir proje, ilçeye, turizme faydalı bir iş yapılıyor mu diye... Zira bize gelen maillerin ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların ne haber değeri var, ne işe yarar bir proje, ne de ilçenin gelişmesini sağlayacak işler var. Paylaşımlar genel olarak; ‘’Efendim şu mahallemizde alt yapı çalışmaları devam ediyor’’ ‘’Başkanımız çocuklara dondurma ikram etti’’ ‘’İlçe genelinde temizlik çalışması devam ediyor’’ ‘’Çöp konteynırları dezenfekte edildi’’ ‘’Başkanımız aşure ikram ediyor’’ ‘’Başkanımız altyapı çalışmalarını yerinde inceledi’’ ‘’Park bahçe ekiplerimiz ilçemizi güzelleştiriyor’’ ‘’Belediye olarak ilçemizde düzenlenen organizasyonlara destek verdik’’ ‘’Başkanımızı ziyaret etiler.’’                                                                                                                       "Başkanımıza plaket takdim edildi. Bunların nesi haber Allah aşkına?  Haber diye paylaşılan bu hadiselerin hepsi belediyenin asli görevi, belediye başkanı görev yerinde olmasa da bu işler yürür... Bu memleket için, görev yaptığınız ilçeniz için ne yapıyorsunuz? Kısa bir süre sonra yeniden seçmenin karşısına çıkacaksınız, dört yıl önce verdiğiniz sözlerin ne kadarını gerçekleştirdiniz? İlçenizde yaşayan vatandaşların yaşadığı yerle ilgili dertlerinden haberiniz olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunları bilseniz ilçenizde hizmet bekleyen vatandaşla dalga geçer gibi paylaşımlar yapmazsınız. Belli ki faydası olur diye ben sizin yerinize ilçenizde yaşayan vatandaşların paylaşımlarının bazılarını buradan paylaşmaya karar verdim. "Ulaşımı ne zaman çözeceksiniz? " "ASAT, suyumuzu ne zaman vereceksiniz?" "Alt yapı çalışmaları ne zaman bitecek" "Yollarımız köstebek yuvasına döndü" "Sivrisinekler hastanelik etti" "Ruhsatsız büfeler ve derme çatma yerler haksız rekabete neden oluyor. Kim göz yumuyor bunlara" ‘’Kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş, yürüyemiyoruz’’ ‘’Vatandaş nerede denize girecek’’ Zaman azaldı, iki dirhem bir çekirdek gezme işlerinize, düğünde festivalde göbek atmalara, zeybek oynamalara ve boşa vakit geçirmeye son verin derim, sonra sandıktan çıkamazsanız çok üzülürsünüz. Sevgiyle kalın…
Turistik pansiyon, otel ve tatil köylerinin yoğun olduğu bazı ilçe belediyelerimizin sosyal medya paylaşımlarına şöyle bir göz atayım dedim. Zaten bu paylaşımların birçoğu belediye basın merkezinden, haber merkezlerine (gazete, dergi, tv, internet gazetelerine) servis ediliyor ama yine de bakma ihtiyacı hissettim.

Acaba kaçırdığımız bir proje, ilçeye, turizme faydalı bir iş yapılıyor mu diye...

Zira bize gelen maillerin ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların ne haber değeri var, ne işe yarar bir proje, ne de ilçenin gelişmesini sağlayacak işler var. Paylaşımlar genel olarak;

‘’Efendim şu mahallemizde alt yapı çalışmaları devam ediyor’’

‘’Başkanımız çocuklara dondurma ikram etti’’

‘’İlçe genelinde temizlik çalışması devam ediyor’’

‘’Çöp konteynırları dezenfekte edildi’’

‘’Başkanımız aşure ikram ediyor’’

‘’Başkanımız altyapı çalışmalarını yerinde inceledi’’

‘’Park bahçe ekiplerimiz ilçemizi güzelleştiriyor’’

‘’Belediye olarak ilçemizde düzenlenen organizasyonlara destek verdik’’

‘’Başkanımızı ziyaret etiler.’’                                                                                                                      

"Başkanımıza plaket takdim edildi. Bunların nesi haber Allah aşkına?  Haber diye paylaşılan bu hadiselerin hepsi belediyenin asli görevi, belediye başkanı görev yerinde olmasa da bu işler yürür... Bu memleket için, görev yaptığınız ilçeniz için ne yapıyorsunuz?

Kısa bir süre sonra yeniden seçmenin karşısına çıkacaksınız, dört yıl önce verdiğiniz sözlerin ne kadarını gerçekleştirdiniz?

İlçenizde yaşayan vatandaşların yaşadığı yerle ilgili dertlerinden haberiniz olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunları bilseniz ilçenizde hizmet bekleyen vatandaşla dalga geçer gibi paylaşımlar yapmazsınız. Belli ki faydası olur diye ben sizin yerinize ilçenizde yaşayan vatandaşların paylaşımlarının bazılarını buradan paylaşmaya karar verdim.

"Ulaşımı ne zaman çözeceksiniz? "

"ASAT, suyumuzu ne zaman vereceksiniz?"

"Alt yapı çalışmaları ne zaman bitecek"

"Yollarımız köstebek yuvasına döndü"

"Sivrisinekler hastanelik etti"

"Ruhsatsız büfeler ve derme çatma yerler haksız rekabete neden oluyor. Kim göz yumuyor bunlara"

‘’Kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş, yürüyemiyoruz’’

‘’Vatandaş nerede denize girecek’’

Zaman azaldı, iki dirhem bir çekirdek gezme işlerinize, düğünde festivalde göbek atmalara, zeybek oynamalara ve boşa vakit geçirmeye son verin derim, sonra sandıktan çıkamazsanız çok üzülürsünüz.

Sevgiyle kalın…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.