Zamlar geri alınsın

EKONOMİ 04.07.2021 - 22:53, Güncelleme: 04.07.2021 - 22:53
 

Zamlar geri alınsın

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP’nin Genel Başkanı Destici de iktidarı eleştirmeye başladı. Sinop’ta ülkenin kaynaklarının yolsuzlukla çarçur edilmezse herkese yeteceğini söyleyen Destici, Hatay’da da elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri alınmasını istedi.

haberimizvar.net   Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Cumartesi günü partisinin 3’üncü Olağan Hatay İl Kongresi’ne katıldı. Destici il kongresinde yaptığı konuşmada, “Dün ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Doğru kimden gelirse gelsin destekleriz, yanlışı babamızın oğlu da yapsa bu yanlıştır deriz” dedi.   SGK PRİMLERİ VE VERGİ ALINMASIN   Konuşmasında ekonomik krize de değinen Destici, “Milletimizin yükünü hafifletmeliyiz. BBP olarak özellikle üreten kesimin kullandığı elektriğe-doğalgaza yapılan zammı doğru bulmuyor ve geri alınmasını teklif ediyoruz. Bununla birlikte esnafımızdan dükkanı kapalı olduğu döneme ait SGK primi, vergi alınmamasını teklif ediyoruz” ifadelerini kullandı.   ÇARÇUR EDİLMEZSE HERKESE YETER   BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Perşembe günü yapılan Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde de içinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın uygulamalarını eleştiren bir konuşma yapmıştı. Destici şu sözleri sarf etmişti: “Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına çarçur edilmediğinde herkese yeter. Ama ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla iç edilirse, burada kazananlar parayı yurt dışına çıkarırsa, hem de helal kazanç değil, gayri meşru kazançlarını yurt dışına çıkarırlarsa millet ekonomik sıkıntı çeker”.   KADDAFİ ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ   Libya’nın devrik lideri Kaddafi’yi örnek veren Destici, “Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söylediler. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi. Kendi sonu ne oldu, çok kötü bir şekilde oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli. Onun için herkese diyorum ki; bu devlet size zaten itibar veriyor. Onun için şeytana uymayın. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar, hem de akıbetleri çok kötü olur. Onun için gelin hep birlikte kazanalım, çalışalım” dedi. 
Cumhur İttifakı ortaklarından BBP’nin Genel Başkanı Destici de iktidarı eleştirmeye başladı. Sinop’ta ülkenin kaynaklarının yolsuzlukla çarçur edilmezse herkese yeteceğini söyleyen Destici, Hatay’da da elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri alınmasını istedi.

haberimizvar.net

  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Cumartesi günü partisinin 3’üncü Olağan Hatay İl Kongresi’ne katıldı. Destici il kongresinde yaptığı konuşmada, “Dün ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Doğru kimden gelirse gelsin destekleriz, yanlışı babamızın oğlu da yapsa bu yanlıştır deriz” dedi.

 

SGK PRİMLERİ VE VERGİ ALINMASIN

 

Konuşmasında ekonomik krize de değinen Destici, “Milletimizin yükünü hafifletmeliyiz. BBP olarak özellikle üreten kesimin kullandığı elektriğe-doğalgaza yapılan zammı doğru bulmuyor ve geri alınmasını teklif ediyoruz. Bununla birlikte esnafımızdan dükkanı kapalı olduğu döneme ait SGK primi, vergi alınmamasını teklif ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇARÇUR EDİLMEZSE HERKESE YETER

 

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Perşembe günü yapılan Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde de içinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın uygulamalarını eleştiren bir konuşma yapmıştı. Destici şu sözleri sarf etmişti: “Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına çarçur edilmediğinde herkese yeter. Ama ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla iç edilirse, burada kazananlar parayı yurt dışına çıkarırsa, hem de helal kazanç değil, gayri meşru kazançlarını yurt dışına çıkarırlarsa millet ekonomik sıkıntı çeker”.

 

KADDAFİ ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ

 

Libya’nın devrik lideri Kaddafi’yi örnek veren Destici, “Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söylediler. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi. Kendi sonu ne oldu, çok kötü bir şekilde oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli. Onun için herkese diyorum ki; bu devlet size zaten itibar veriyor. Onun için şeytana uymayın. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar, hem de akıbetleri çok kötü olur. Onun için gelin hep birlikte kazanalım, çalışalım” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.