Zamlara kim dur diyecek

EKONOMİ 20.04.2022 - 11:33, Güncelleme: 20.04.2022 - 11:33
 

Zamlara kim dur diyecek

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Türkiye çapında en çok kira artışının yaşandığı ilçeler arasında Muratpaşa'nın başı çektiğini söyledi. Şahin, "Zamlara dur diyemeyen AKP'ye halk dur diyecek" açıklaması yaptı

haberimizvar.net- CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Türkiye çapında en çok kira artışının yaşandığı ilçeler arasında Muratpaşa'nın başı çektiğini söyledi. Şahin, "Zamlara dur diyemeyen AKP'ye halk dur diyecek" açıklaması yaptı. Şahin şunları söyledi: "Saray rejiminin neden olduğu ağır ekonomik koşullar ve hızla artan yüksek enflasyon hayatın her alanında kendisini hissettiriyor. İnsanlar iktidarın yanlış politikaları yüzünden başlarını sokacakları bir çatı dahi bulamaz hale geldiler! Kiralardaki fahiş artışlar malumumuz… Antalya’nın üç ilçesi Türkiye çapında kira artışının en çok yaşandığı 10 ilçe arasında yer alıyor. Tabloya göre Muratpaşa’da kiralar yüzde 189 oranında artmış. Bu artış olağan bir artış değil. Ekonomik krizin belini büktüğü halkımızın durumu ortadayken, denetimsizlikten kaynaklı olarak kira fiyatları uçtu! Düne kadar 2-3 bin liraya kiralanan daireler 10-15 bin liradan kiralanıyor! Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş bu fiyatları iyice uçurdu. İnsanlar ne kazanıyor, hangi parayla bu evleri, bu dükkanları kiralayacak, onu düşünen yok!  “Serbest piyasa ekonomisi, isteyen istediğini yapar” diye bir şey söz konusu olamaz! Sonuçta yapılan her ticari faaliyetin bir kuralı vardır, bir denetleyici mekanizması, bir mevzuatı vardır. Tezgâhtaki domatesin fiyatını bile kafanıza göre arttıramazsınız. Ancak bu konut piyasasında ciddi bir denetim boşluğu var. Ciddi bir başıbozukluk var! Konut ve işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışın önüne geçmek için AKP iktidarı hiçbir önlem almıyor! Sözleşmeye aykırı yapılan kira artışları karşısında kiracıları koruyacak doğru düzgün yasal düzenleme yok! Düzenleme yapılmasına yönelik bütün önergeler de AKP ve MHP tarafından reddediliyor! Zamlara, hayat pahalılığına, yüksek enflasyona dur diyemeyen saray rejimine halkımız ilk seçimde dur diyecektir!"
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Türkiye çapında en çok kira artışının yaşandığı ilçeler arasında Muratpaşa'nın başı çektiğini söyledi. Şahin, "Zamlara dur diyemeyen AKP'ye halk dur diyecek" açıklaması yaptı

haberimizvar.net- CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Türkiye çapında en çok kira artışının yaşandığı ilçeler arasında Muratpaşa'nın başı çektiğini söyledi. Şahin, "Zamlara dur diyemeyen AKP'ye halk dur diyecek" açıklaması yaptı. Şahin şunları söyledi: "Saray rejiminin neden olduğu ağır ekonomik koşullar ve hızla artan yüksek enflasyon hayatın her alanında kendisini hissettiriyor. İnsanlar iktidarın yanlış politikaları yüzünden başlarını sokacakları bir çatı dahi bulamaz hale geldiler! Kiralardaki fahiş artışlar malumumuz… Antalya’nın üç ilçesi Türkiye çapında kira artışının en çok yaşandığı 10 ilçe arasında yer alıyor. Tabloya göre Muratpaşa’da kiralar yüzde 189 oranında artmış. Bu artış olağan bir artış değil. Ekonomik krizin belini büktüğü halkımızın durumu ortadayken, denetimsizlikten kaynaklı olarak kira fiyatları uçtu!

Düne kadar 2-3 bin liraya kiralanan daireler 10-15 bin liradan kiralanıyor! Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş bu fiyatları iyice uçurdu. İnsanlar ne kazanıyor, hangi parayla bu evleri, bu dükkanları kiralayacak, onu düşünen yok!  “Serbest piyasa ekonomisi, isteyen istediğini yapar” diye bir şey söz konusu olamaz! Sonuçta yapılan her ticari faaliyetin bir kuralı vardır, bir denetleyici mekanizması, bir mevzuatı vardır. Tezgâhtaki domatesin fiyatını bile kafanıza göre arttıramazsınız.

Ancak bu konut piyasasında ciddi bir denetim boşluğu var. Ciddi bir başıbozukluk var! Konut ve işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışın önüne geçmek için AKP iktidarı hiçbir önlem almıyor! Sözleşmeye aykırı yapılan kira artışları karşısında kiracıları koruyacak doğru düzgün yasal düzenleme yok! Düzenleme yapılmasına yönelik bütün önergeler de AKP ve MHP tarafından reddediliyor! Zamlara, hayat pahalılığına, yüksek enflasyona dur diyemeyen saray rejimine halkımız ilk seçimde dur diyecektir!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.