Zammı geri çekin

YEREL 09.12.2020 - 12:48, Güncelleme: 09.12.2020 - 14:22
 

Zammı geri çekin

Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın Antalya Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma yaptığı zammı eleştirerek zammın geri alınmasını istedi. Sol Parti zammın geri çekilmesi için change.org’da imza kampanyası başlattı

Haberimizvar.net- Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, “Ülkede işsizlik, yoksulluk alıp başını giderken, her gün işe gidip gelirken kalabalık toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan emekçiler, ölüm ve açlık arasında kalmışken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ulaşım zammı derhal geri çekilmelidir. Sosyal belediyeciliğin gereği özel halk otobüsü sahiplerinin çıkarını değil halkın çıkarını gözetmektir. Ulaşım kamusal hale getirilmeli özel halk otobüsü uygulamasından vazgeçilmelidir” dedi. İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI Aydın, “Zamlı tarifeye göre 3.20 TL olan tam ücret 3,65 TL’ye, 2,70 TL olan emekli 3,15 TL’ye, 2,70 TL olan öğretmen 3,15 TL’ye, 1,20 TL olan öğrenci biniş ücretleri 1,80 TL’ye yükseltilmiştir. Ne yazık ki özellikle çalışanların uzak mesafede ihtiyaç duyduğu aktarmalar da 1 ile sınırlandırılmıştır.  İktidarın 2021 yılı  Bütçe ve Asgari Ücret görüşmeleri yaptığı günlerde alınan bu karar, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de derinden etkileyen salgın hastalığa rağmen alınmış ve krizin yükü yeniden emekçi halka yüklenmiştir.  Salgın hastalığının 2. dalgasıyla birlikte, artan vaka ve ölümler ne sarayın ne de patronların umurunda değildir. Ekonomi çarklarının dönmesi için her defasında sermaye güçlerine başvuran iktidar, patronların isteği üzerine karantina günlerini kısaltmış, artan enflasyon ve kur farkından dolayı asgari ücret erimiş, alınan ücretler en temel ihtiyaç olan beslenmeyi dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü yoktur” dedi. Sol Parti zammın geri çekilmesi için change.org adresinden imza kampanyası başlattı.
Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın Antalya Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma yaptığı zammı eleştirerek zammın geri alınmasını istedi. Sol Parti zammın geri çekilmesi için change.org’da imza kampanyası başlattı

Haberimizvar.net- Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, “Ülkede işsizlik, yoksulluk alıp başını giderken, her gün işe gidip gelirken kalabalık toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan emekçiler, ölüm ve açlık arasında kalmışken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ulaşım zammı derhal geri çekilmelidir. Sosyal belediyeciliğin gereği özel halk otobüsü sahiplerinin çıkarını değil halkın çıkarını gözetmektir. Ulaşım kamusal hale getirilmeli özel halk otobüsü uygulamasından vazgeçilmelidir” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Aydın, “Zamlı tarifeye göre 3.20 TL olan tam ücret 3,65 TL’ye, 2,70 TL olan emekli 3,15 TL’ye, 2,70 TL olan öğretmen 3,15 TL’ye, 1,20 TL olan öğrenci biniş ücretleri 1,80 TL’ye yükseltilmiştir. Ne yazık ki özellikle çalışanların uzak mesafede ihtiyaç duyduğu aktarmalar da 1 ile sınırlandırılmıştır.  İktidarın 2021 yılı  Bütçe ve Asgari Ücret görüşmeleri yaptığı günlerde alınan bu karar, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de derinden etkileyen salgın hastalığa rağmen alınmış ve krizin yükü yeniden emekçi halka yüklenmiştir.  Salgın hastalığının 2. dalgasıyla birlikte, artan vaka ve ölümler ne sarayın ne de patronların umurunda değildir. Ekonomi çarklarının dönmesi için her defasında sermaye güçlerine başvuran iktidar, patronların isteği üzerine karantina günlerini kısaltmış, artan enflasyon ve kur farkından dolayı asgari ücret erimiş, alınan ücretler en temel ihtiyaç olan beslenmeyi dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü yoktur” dedi. Sol Parti zammın geri çekilmesi için change.org adresinden imza kampanyası başlattı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.