Zeybek’ten erken seçim çağrısı

GÜNDEM 08.04.2022 - 14:53, Güncelleme: 08.04.2022 - 14:53
 

Zeybek’ten erken seçim çağrısı

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, geçtiğimiz gün TBMM’de görüşülen torba kanun teklifine ilişkin konuştu. Milletvekili Zeybek, “Bu açıkça bir çorba kanundur” dedi.

haberimizvar.net- TBMM’de yapılan torba yasa görüşmelerinde konuşan Milletvekili Zeybek, “Bu kanun teklifinde birbiri ile hiçbir bağlantısı olmayan, 18 kanun ve bir tane de kanun hükmünde kararname getiriliyor. Bir çok farklı komisyonda görüşülmesi gereken bu 18 maddelik ve 1 kanun hükmünde kararnamelik değişiklik önerisini sadece plan ve bütçe komisyonuna getirerek malesef torba kanun ilkelerini de aşıp artık bu bir çorba kanundur. Bu açıkça bir çorba kanundur. Bu torbayı da geçti artık. Ama değerli arkadaşlarım bakınız Türkiye büyük Millet Meclisi’ne yeterince zarar veriyorsunuz. Zafiyete uğratıyorsunuz. Bunu bari yapmayın. Bu milletin iradesi ile bu kadar oynamayın” dedi. “GELİN ERKEN SEÇİM KARARI ALALIM, BU MİLLETİ KURTARALIM” “Bu kanunun amacı acil kaynak yaratmaya yöneliktir diyen Zeybek, “Türkiye bugün çok ağır bir ekonomik kriz altındadır. Gerçekten bu ekonomik kriz, milleti perişan etmiştir. Bunun üstesinden gelmek çok zor değil ama bu krizi yaratanların bu krizin üstesinden gelmesi mümkün değildir. Çok yanlış ekonomik politikalar sonucunda bu noktaya geldik. Bu milletin fabrikasını satarak betona yatırım yaptınız. Dışarıdan borç aldınız, içerden borç aldınız, yandaşlara peşkeş çektiniz. Ekonomi bu nedenle bu noktaya geldi. Tarımı ve ekonomiyi desteklemek yerine ithalatı tercih ettiniz, ve bugün tarım ve çiftçilik Türkiye’nin bir baka sorunu haline gelmiştir. Çiftçiler perişandır. Üretim durmuştur. Çok ağır ekonomik krizin yanında bu ülkede çok ağır demokrasi sorunu vardır. Çok ağır hukuk sorunu vardır. Kuvvetler ayrılığını bitirdiniz. Yasama ve yargıyı yürütmenin kontrolü altına soktunuz. Bu şartlarda bu ekonomiyi asla ayağa kaldıramazsınız. Gelin bir seçim kararı alalım ve bu milleti kurtaralım. Yoksa sizin sadece borç almakla, borç aramakla bu ekonomi kurtarılmaz. Gelin bakın bu ekonomik krizinin yanında bu ülkede devlet krizi vardır. Devletin bürokrasisi çökmüştür. Liyakati yok ettiniz. Bu memleketi liyakatli, çalışkan, işini iyi yapan insanlara değil, yandaşlara teslim ettiniz. Devlet yandaşlarla yönetilmez. Devlet bilimle yönetilir, akılla yönetilir. Dayanışma ile yönetilir. Liyakat ile yönetilir. Siz bunu yapmadınız değerli arkadaşlarım yapmayın” dedi. DEVLETİ ÇÖKERTTİNİZ Zeybek vatandaşın aç olduğunu söyleyerek, “Vatandaş bağırıyor ben de burda vatandaşın sesi oluyorum. Siz gidin bakın vatandaş ne diyor. O vatandaşlar ne diyor bir bakın. Açız diye bağıran vatandaş gördüm ben. Ben buraya bağırmaya geldim. Bu memleketin sorunlarını bu kürsü de bağır, bağır bağıracağım ben. Ya devleti çökerttiniz, devleti. Daha ne bağırıyorsunuz diyorsunuz ya… Vatandaş bağırmıyor mu gidin vatandaşın içine. Yapmayın ya elbette bağıracağız” şeklinde konuştu.
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, geçtiğimiz gün TBMM’de görüşülen torba kanun teklifine ilişkin konuştu. Milletvekili Zeybek, “Bu açıkça bir çorba kanundur” dedi.

haberimizvar.net- TBMM’de yapılan torba yasa görüşmelerinde konuşan Milletvekili Zeybek, “Bu kanun teklifinde birbiri ile hiçbir bağlantısı olmayan, 18 kanun ve bir tane de kanun hükmünde kararname getiriliyor. Bir çok farklı komisyonda görüşülmesi gereken bu 18 maddelik ve 1 kanun hükmünde kararnamelik değişiklik önerisini sadece plan ve bütçe komisyonuna getirerek malesef torba kanun ilkelerini de aşıp artık bu bir çorba kanundur. Bu açıkça bir çorba kanundur. Bu torbayı da geçti artık. Ama değerli arkadaşlarım bakınız Türkiye büyük Millet Meclisi’ne yeterince zarar veriyorsunuz. Zafiyete uğratıyorsunuz. Bunu bari yapmayın. Bu milletin iradesi ile bu kadar oynamayın” dedi.

“GELİN ERKEN SEÇİM KARARI ALALIM, BU MİLLETİ KURTARALIM”
“Bu kanunun amacı acil kaynak yaratmaya yöneliktir diyen Zeybek, “Türkiye bugün çok ağır bir ekonomik kriz altındadır. Gerçekten bu ekonomik kriz, milleti perişan etmiştir. Bunun üstesinden gelmek çok zor değil ama bu krizi yaratanların bu krizin üstesinden gelmesi mümkün değildir. Çok yanlış ekonomik politikalar sonucunda bu noktaya geldik. Bu milletin fabrikasını satarak betona yatırım yaptınız. Dışarıdan borç aldınız, içerden borç aldınız, yandaşlara peşkeş çektiniz. Ekonomi bu nedenle bu noktaya geldi. Tarımı ve ekonomiyi desteklemek yerine ithalatı tercih ettiniz, ve bugün tarım ve çiftçilik Türkiye’nin bir baka sorunu haline gelmiştir. Çiftçiler perişandır. Üretim durmuştur. Çok ağır ekonomik krizin yanında bu ülkede çok ağır demokrasi sorunu vardır. Çok ağır hukuk sorunu vardır. Kuvvetler ayrılığını bitirdiniz. Yasama ve yargıyı yürütmenin kontrolü altına soktunuz. Bu şartlarda bu ekonomiyi asla ayağa kaldıramazsınız. Gelin bir seçim kararı alalım ve bu milleti kurtaralım. Yoksa sizin sadece borç almakla, borç aramakla bu ekonomi kurtarılmaz. Gelin bakın bu ekonomik krizinin yanında bu ülkede devlet krizi vardır. Devletin bürokrasisi çökmüştür. Liyakati yok ettiniz. Bu memleketi liyakatli, çalışkan, işini iyi yapan insanlara değil, yandaşlara teslim ettiniz. Devlet yandaşlarla yönetilmez. Devlet bilimle yönetilir, akılla yönetilir. Dayanışma ile yönetilir. Liyakat ile yönetilir. Siz bunu yapmadınız değerli arkadaşlarım yapmayın” dedi.

DEVLETİ ÇÖKERTTİNİZ

Zeybek vatandaşın aç olduğunu söyleyerek, “Vatandaş bağırıyor ben de burda vatandaşın sesi oluyorum. Siz gidin bakın vatandaş ne diyor. O vatandaşlar ne diyor bir bakın. Açız diye bağıran vatandaş gördüm ben. Ben buraya bağırmaya geldim. Bu memleketin sorunlarını bu kürsü de bağır, bağır bağıracağım ben. Ya devleti çökerttiniz, devleti. Daha ne bağırıyorsunuz diyorsunuz ya… Vatandaş bağırmıyor mu gidin vatandaşın içine. Yapmayın ya elbette bağıracağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.