Ziraat Bankası’ndan ‘müşteri sırrı’ yanıtı

GÜNDEM 06.06.2021 - 17:47, Güncelleme: 06.06.2021 - 17:47
 

Ziraat Bankası’ndan ‘müşteri sırrı’ yanıtı

Demirören’in Doğan Medya’yı Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar krediyle aldığını söyleyen Peker, bu kredinin faizlerinin bile ödenmediğini ileri sürdü. Ziraat Bankası’na sorduklarını söyleyen CHP’li Hakverdi, ‘müşteri sırrı’ yanıtı aldıklarını açıkladı.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri suçlamasıyla aranan Sedat Peker, bugün yayımladığı videoda Doğan Medya Grubu’nun iktidara yakın Demirören Grubu’na satışında kullanılan Ziraat Bankası kredisini gündeme getirdi. Peker’in bu iddiasına değinen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Demirören’in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka ‘müşteri sırrı’ diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz: Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?” dedi. Hakverdi sosyal medya paylaşımına Ziraat Bankası’na 2020 yılında sorduğu soruyu ve aldığı yanıtı da ekledi: 750 MİLYON DOLAR GERİ ÖDENMEDİ Peker, Doğan Medya Grubu’nun satışı ve Ziraat Bankası kredisiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bizim Pamukören (Erdoğan Demirören) var ya, biz gazeteyi (Hürriyet) bastık. Aydın Doğan kargaşalardan korktu, 750 milyon dolara verdi yerleri. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. (Demirören) 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi bu sahtekâr. Bu ülkede 10 milyon çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D’yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler”. SABAH VE ATV DE KAMU KREDİSİYLE Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin’den alındıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konan Sabah-ATV grubu da kamu bankası kredisi katkısıyla Çalık grubu tarafından satın alınmıştı. Sabah-ATV grubunun 2008 yılındaki satışına Halkbank ve Vakıfbank’tan 375’er milyon dolar olmak üzere toplam 750 milyon kredi sağlanmış, Çalık grubu alımı toplam 1,1 milyar dolara TMSF’den yapmıştı. 
Demirören’in Doğan Medya’yı Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar krediyle aldığını söyleyen Peker, bu kredinin faizlerinin bile ödenmediğini ileri sürdü. Ziraat Bankası’na sorduklarını söyleyen CHP’li Hakverdi, ‘müşteri sırrı’ yanıtı aldıklarını açıkladı.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri suçlamasıyla aranan Sedat Peker, bugün yayımladığı videoda Doğan Medya Grubu’nun iktidara yakın Demirören Grubu’na satışında kullanılan Ziraat Bankası kredisini gündeme getirdi. Peker’in bu iddiasına değinen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Demirören’in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka ‘müşteri sırrı’ diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz: Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?” dedi. Hakverdi sosyal medya paylaşımına Ziraat Bankası’na 2020 yılında sorduğu soruyu ve aldığı yanıtı da ekledi:

750 MİLYON DOLAR GERİ ÖDENMEDİ

Peker, Doğan Medya Grubu’nun satışı ve Ziraat Bankası kredisiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bizim Pamukören (Erdoğan Demirören) var ya, biz gazeteyi (Hürriyet) bastık. Aydın Doğan kargaşalardan korktu, 750 milyon dolara verdi yerleri. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. (Demirören) 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi bu sahtekâr. Bu ülkede 10 milyon çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D’yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler”.

SABAH VE ATV DE KAMU KREDİSİYLE

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin’den alındıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konan Sabah-ATV grubu da kamu bankası kredisi katkısıyla Çalık grubu tarafından satın alınmıştı. Sabah-ATV grubunun 2008 yılındaki satışına Halkbank ve Vakıfbank’tan 375’er milyon dolar olmak üzere toplam 750 milyon kredi sağlanmış, Çalık grubu alımı toplam 1,1 milyar dolara TMSF’den yapmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.