Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir

GÜNDEM 24.02.2022 - 17:01, Güncelleme: 24.02.2022 - 17:01
 

Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir

Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklama yaptı

haberimizvar.net- Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklama yaptı. Balık, şunları söyledi: "Ülkemizin çevresinde bütün dünyanın dikkatle izlediği Ukrayna - Rusya geriliminin patlak verdiği bir güne başladık. Ülkeler ve liderlerin emperyalist çıkarları adına gelişen bu olaylar tüm dünyayı etkisi altına alacak sonuçlara neden olacaktır. Savaş vahşi kapitalizmin içine düştüğü çıkmazda çıkış yolu olarak görülmüştür. Yaşanılan olayda Çarlık Rusya’sından kalan saldırgan tutumların, güç sarhoşluğunun ve kişisel tatminlerin masum insanların hayatlarına mal olması kaçınılmazdır. Öte yandan Amerikan Emperyalizmini yanına aldığını sanan Ukrayna Lideri halkını korumaktan uzak bir tutum sergilemektedir.  Savaş çığırtkanlığı yapanlar ve dünyanın başına acılan her belada en ön saflarda yer alan ABD veEmperyalist güçler,kendilerinden sonra gelecek nesiller tarafından lanetlenecektir. Yurdumuzu hainler ve istilacılardan kurtarmak adına hayatının büyük bir kısmını savaş meydanlarında geçirenUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözünü sonsuza kadar savunmaktayız. Bir tarafta NATO eliyle Amerika, öte tarafta Rusya’nın yayılmacı politikaları arasında gidip gelen kavganın; biz emekçileri daha fazla yoksulluğa ve açlığa razı edeceğini sananlar yanılıyorlar. Emeğimizin hakkını her koşulda savunmaya ve insanca yaşam mücadelemize devam edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak,bu savaşın hiçbir tarafında yer almamaktayız. Sömürünün her türlüsüne karşı meydanlarda olmaya devam edeceğiz"
Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklama yaptı

haberimizvar.net- Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklama yaptı. Balık, şunları söyledi: "Ülkemizin çevresinde bütün dünyanın dikkatle izlediği Ukrayna - Rusya geriliminin patlak verdiği bir güne başladık. Ülkeler ve liderlerin emperyalist çıkarları adına gelişen bu olaylar tüm dünyayı etkisi altına alacak sonuçlara neden olacaktır. Savaş vahşi kapitalizmin içine düştüğü çıkmazda çıkış yolu olarak görülmüştür. Yaşanılan olayda Çarlık Rusya’sından kalan saldırgan tutumların, güç sarhoşluğunun ve kişisel tatminlerin masum insanların hayatlarına mal olması kaçınılmazdır. Öte yandan Amerikan Emperyalizmini yanına aldığını sanan Ukrayna Lideri halkını korumaktan uzak bir tutum sergilemektedir. 

Savaş çığırtkanlığı yapanlar ve dünyanın başına acılan her belada en ön saflarda yer alan ABD veEmperyalist güçler,kendilerinden sonra gelecek nesiller tarafından lanetlenecektir. Yurdumuzu hainler ve istilacılardan kurtarmak adına hayatının büyük bir kısmını savaş meydanlarında geçirenUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözünü sonsuza kadar savunmaktayız.

Bir tarafta NATO eliyle Amerika, öte tarafta Rusya’nın yayılmacı politikaları arasında gidip gelen kavganın; biz emekçileri daha fazla yoksulluğa ve açlığa razı edeceğini sananlar yanılıyorlar. Emeğimizin hakkını her koşulda savunmaya ve insanca yaşam mücadelemize devam edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak,bu savaşın hiçbir tarafında yer almamaktayız. Sömürünün her türlüsüne karşı meydanlarda olmaya devam edeceğiz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.