Zübüklere karşı dişimizi sıkıyoruz!

GÜNDEM 09.03.2024 - 16:43, Güncelleme: 09.03.2024 - 16:43
 

Zübüklere karşı dişimizi sıkıyoruz!

Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri 8 Mart akşamı 'Patronlara, tarikatlara, zübüklere karşı dişimizi sıkmıyoruz, yumruğumuzu sıkıyoruz.' başlığı altında Kepez Dokuma'da bir araya geldi.

haberimizvar.net- Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri'nin çağrısıyla Kepez Dokuma'da buluşan kadınlar, sloganlar eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında söz alan TKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ece Mutlu, KDK üyesi kadınlar olarak Türkiye’nin 76 farklı yerinde TKP’den belediye başkanlıklarına adaylıklarını koyduklarını belirterek şöyle konuştu: 'Bizler mahallelere, işyerlerine ücretsiz kreşler, bakım evleri, yemekhaneler istiyoruz. Üzerimize yüklenen tüm angarya işlerden kurtulmak istiyoruz. Her sektörde eşit işe eşit ücret istiyoruz. Eğitimin ücretsiz, laik ve bilimsel olmasını istiyoruz. Sağlığın, ulaşımın, barınmanın, ısınmanın, enerjinin ve suyun ücretsiz olmasını istiyoruz. Biliyoruz ki bu ülkenin kaynakları patronlara değil halka hizmet için kullanılırsa bunların hepsi gerçekleştirilebilir. Biz artık halkı aptal yerine koyan siyasetçilerden, bizim vergilerimizle rantiyecilere hizmet eden belediyelerden bıktık. Biz artık zübüklerden kurtulmak istiyoruz.' Laiklik ve eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirten Mutlu, tüm emekçi kadınları eşit, laik bir sosyalist cumhuriyet için Kadın Dayanışma Komiteleri'ne katılmaya çağırdı. Sonrasında Dokuma Kadın Dayanışma Komitesi adına söz alan Duygu Sümbül, kendisinin de eski eşine dönük uzaklaştırma kararı çıkarmak zorunda kalan, 4 yaşındaki kızıyla birlikte zorluklara göğüs germeye çalışan bir eğitim emekçisi olduğunu belirtiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 'Bizler, mahalle mahalle, işyeri işyeri var ettiğimiz kadın dayanışma komitelerinde dayanışmamızı büyüterek karşı karşıya kaldığımız sorunlara birlikte ses çıkarıyor, birlikte çözüm üretiyoruz. Dinci gericiliğin yarattığı baskılara birlikte göğüs geriyoruz, laikliğe sahip çıkıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kere daha haykırıyoruz, biz emekçi kadınlar mücadelemizi daha da büyüteceğiz' Basın açıklaması 'Kadınlar ayağa, bu düzeni yıkmaya' , 'Düzeniniz batsın, kadınlar yaşasın' sloganlarıyla sona erdi.
Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri 8 Mart akşamı 'Patronlara, tarikatlara, zübüklere karşı dişimizi sıkmıyoruz, yumruğumuzu sıkıyoruz.' başlığı altında Kepez Dokuma'da bir araya geldi.

haberimizvar.net- Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri'nin çağrısıyla Kepez Dokuma'da buluşan kadınlar, sloganlar eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasında söz alan TKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ece Mutlu, KDK üyesi kadınlar olarak Türkiye’nin 76 farklı yerinde TKP’den belediye başkanlıklarına adaylıklarını koyduklarını belirterek şöyle konuştu:
'Bizler mahallelere, işyerlerine ücretsiz kreşler, bakım evleri, yemekhaneler istiyoruz. Üzerimize yüklenen tüm angarya işlerden kurtulmak istiyoruz. Her sektörde eşit işe eşit ücret istiyoruz. Eğitimin ücretsiz, laik ve bilimsel olmasını istiyoruz. Sağlığın, ulaşımın, barınmanın, ısınmanın, enerjinin ve suyun ücretsiz olmasını istiyoruz. Biliyoruz ki bu ülkenin kaynakları patronlara değil halka hizmet için kullanılırsa bunların hepsi gerçekleştirilebilir.
Biz artık halkı aptal yerine koyan siyasetçilerden, bizim vergilerimizle rantiyecilere hizmet eden belediyelerden bıktık. Biz artık zübüklerden kurtulmak istiyoruz.'

Laiklik ve eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirten Mutlu, tüm emekçi kadınları eşit, laik bir sosyalist cumhuriyet için Kadın Dayanışma Komiteleri'ne katılmaya çağırdı.

Sonrasında Dokuma Kadın Dayanışma Komitesi adına söz alan Duygu Sümbül, kendisinin de eski eşine dönük uzaklaştırma kararı çıkarmak zorunda kalan, 4 yaşındaki kızıyla birlikte zorluklara göğüs germeye çalışan bir eğitim emekçisi olduğunu belirtiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 'Bizler, mahalle mahalle, işyeri işyeri var ettiğimiz kadın dayanışma komitelerinde dayanışmamızı büyüterek karşı karşıya kaldığımız sorunlara birlikte ses çıkarıyor, birlikte çözüm üretiyoruz. Dinci gericiliğin yarattığı baskılara birlikte göğüs geriyoruz, laikliğe sahip çıkıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kere daha haykırıyoruz, biz emekçi kadınlar mücadelemizi daha da büyüteceğiz'

Basın açıklaması 'Kadınlar ayağa, bu düzeni yıkmaya' , 'Düzeniniz batsın, kadınlar yaşasın' sloganlarıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.