Aksu zaferi

YEREL 28.03.2024 - 10:24, Güncelleme: 28.03.2024 - 11:40
 

Aksu zaferi

Kentlilerin günübirlik tesislerden yaralanabilmesi amacıyla planlanan Antalya-Kemerağzı-Kundu Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde Aksu Belediye Meclisi'nin belediyeye alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak amacıyla satışı için belediye başkanı ve encümenine yetki verdiği karar yargıdan geri döndü. Antalya 5'inci İdare Mahkemesi, Aksu Belediyesi'nin hukuka aykırı planlama ve satış yetkisini hukuka ve imar mevzuatına uyarlılık göstermediği gerekçesiyle oybirliği ile iptal etti.

haberimizvar.net- Antalya'nın kaynaklarının kamudan kaçırılma çabaları bir kez daha yargıdan döndü. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, 'Kamusal alanlar, satılamaz, satılmamalıdır" denildi. Açıklamada, "Antalya-Kemer-Kundu kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi önceki planlarında kentlilerin günübirlik tesislerden yararlanabilmesi amacıyla günübirlik tesisler önünde denize paralel olarak planlanan yaya yolu bakanlıkça onaylanan ve halen yargı sürece devam eden plan değişikliği ile kaldırılarak, günübirlik alan olarak planlanmıştır." denildi. AKSU BELEDİYE BAŞKANINA SATIŞ YETKİSİ Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin açıklamasında, Günübirlik olan olarak planlanan yol ve park alanının Aksu Belediyesi'nce hukuka aykırı olarak yolun bir bölümünün belediye adına tescil edildiği vurgulandı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Belediyeye alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak için satışına yönelik Aksu Belediye Meclisi'nin 02.08.2023 tarih ve 81 Nolu kararı ile belediye encümeni ve başkana satış yetkisi verilmiştir. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Aksu Belediye Encümenine ve belediye başkanına satış yetkisi veren belediye meclisi kararının iptali için Antalya 5. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştır." "Davada bölgenin planlarına uyulmasının Anayasal zorunluk olduğu, yargı kararı beklenmeksizin rant amaçlı beklentiler doğrultusunda ivedilikle satış kararı alınmasında Turizm Teşvik Kanunu'na aykırılık olduğu, halkın mevcut günübirlik alanlardan sahil ve denizden en yüksek oranda yararlanması için kamuya terk edilen yolların alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak amacıyla yoldan ihdasen tescil edilerek, aynı kanuna aykırı satış kararı alınmasının kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal istemiyle dava açılmıştır." Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce yapılan yazılı açıklamada, davaya bakan Antalya 5. İdare Mahkemesi'nin dava dosyasında yer alan gerekçeleri dikkate alarak Aksu Belediye Meclisi'nin tescil ve satış yetkisi kararını hukuka ve imar mevzuatına aykırı bularak oybirliği ile iptal kararı verdiği belirtildi. Açıklamada, "Davaya bakan sayın mahkemenin bu kararı ile Aksu'da kazanan kentimiz ve halkımız olmuştur" denildi.
Kentlilerin günübirlik tesislerden yaralanabilmesi amacıyla planlanan Antalya-Kemerağzı-Kundu Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde Aksu Belediye Meclisi'nin belediyeye alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak amacıyla satışı için belediye başkanı ve encümenine yetki verdiği karar yargıdan geri döndü. Antalya 5'inci İdare Mahkemesi, Aksu Belediyesi'nin hukuka aykırı planlama ve satış yetkisini hukuka ve imar mevzuatına uyarlılık göstermediği gerekçesiyle oybirliği ile iptal etti.

haberimizvar.net- Antalya'nın kaynaklarının kamudan kaçırılma çabaları bir kez daha yargıdan döndü. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, 'Kamusal alanlar, satılamaz, satılmamalıdır" denildi. Açıklamada, "Antalya-Kemer- Kundu kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi önceki planlarında kentlilerin günübirlik tesislerden yararlanabilmesi amacıyla günübirlik tesisler önünde denize paralel olarak planlanan yaya yolu bakanlıkça onaylanan ve halen yargı sürece devam eden plan değişikliği ile kaldırılarak, günübirlik alan olarak planlanmıştır." denildi.

AKSU BELEDİYE BAŞKANINA SATIŞ YETKİSİ

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin açıklamasında, Günübirlik olan olarak planlanan yol ve park alanının Aksu Belediyesi'nce hukuka aykırı olarak yolun bir bölümünün belediye adına tescil edildiği vurgulandı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Belediyeye alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak için satışına yönelik Aksu Belediye Meclisi'nin 02.08.2023 tarih ve 81 Nolu kararı ile belediye encümeni ve başkana satış yetkisi verilmiştir. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Aksu Belediye Encümenine ve belediye başkanına satış yetkisi veren belediye meclisi kararının iptali için Antalya 5. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştır."

"Davada bölgenin planlarına uyulmasının Anayasal zorunluk olduğu, yargı kararı beklenmeksizin rant amaçlı beklentiler doğrultusunda ivedilikle satış kararı alınmasında Turizm Teşvik Kanunu'na aykırılık olduğu, halkın mevcut günübirlik alanlardan sahil ve denizden en yüksek oranda yararlanması için kamuya terk edilen yolların alt yapı, yol, park gibi kamu hizmetlerine gelir sağlamak amacıyla yoldan ihdasen tescil edilerek, aynı kanuna aykırı satış kararı alınmasının kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal istemiyle dava açılmıştır."

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce yapılan yazılı açıklamada, davaya bakan Antalya 5. İdare Mahkemesi'nin dava dosyasında yer alan gerekçeleri dikkate alarak Aksu Belediye Meclisi'nin tescil ve satış yetkisi kararını hukuka ve imar mevzuatına aykırı bularak oybirliği ile iptal kararı verdiği belirtildi. Açıklamada, "Davaya bakan sayın mahkemenin bu kararı ile Aksu'da kazanan kentimiz ve halkımız olmuştur" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.