Kıyılar lüks çadır tesislerine açılıyor

YEREL 27.03.2024 - 11:00, Güncelleme: 27.03.2024 - 11:00
 

Kıyılar lüks çadır tesislerine açılıyor

Sit alanları ile kıyılar lüks çadır tesislerine açılıyor. Şehir Planlamacıları Odası tarafından yapılan açıklamada, lüks çadır tesislerinin orman vasıflı alanlar dahil hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde yapılması için imar planı şartının kaldırıldığı bildirildi.

haberimizvar.net- Sit alanları ile kıyıları bekleyen büyük tehlike. Lüks çadır tesislerinin orman vasıflı alanlar dahil hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde yapılmasına olanak sağlayan imar planı şartı 13 Ocak'ta yapılan yönetmelik değişikliği ile kaldırıldı. Şehir Planlamacıları Odası'nın 23 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğin Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtığı bildiriliyor. ANTALYA İHALELELERE KARŞI UYANIK OLMALI Şehir Planlamacıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, yakında sit alanları ile kıyılarda lüks çadır tesisleri için ihaleye çıkılacağını belirterek, "İmar planı kamuoyunda yapılaşmaya izin veren plan gibi algılanıyor. Oysa imar planı tamamen yapılaşmayı engelleyen bir plan da olabilir. İmar planı olmayan yerlerde kaçak yapılaşma oluyor. Yasaları ekarte etmek için böyle bir yola başvuruluyor. Yakında bu alanlara yönelik kiralama ihaleleri göreceğiz. Antalya'da her ilçe bu ihalelere karşı uyanık olmalı" dedi.  ANTALYA KIYILARI TEHDİT ALTINDA Funda Yörük, Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş'a kadar devam eden 640 kilometrelik sahil şeridi boyunca bulunan Side, Olimpos, Phaselis, Adrasan, Çıralı, Kekova, Patara gibi antik kentlerin yönetmelik değişikliği ile büyük tehdit altında olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Yasada geçen lüks kavramı da lüks problemli bir hale geldi. lüks rezidans, lüks otel yaptık, çadırın da lüksü olmasın, doğada lüks aranmasın, doğa en büyük lükstür." Türkiye Ormancılar Derneği Batı Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ufuk Coşkun, sit alanlarının ve kıyıların sözde çadır tesislerine açılmasının ormanlar için büyük tehdit olduğunu vurguladı. Coşkun, çadırlı tesislerin orman yangınları riskini artıracağını vurgulayarak, Türkiye'de yasal yolla yok edilen orman alanının yangınla yok olandan fazla olduğunu söyledi.
Sit alanları ile kıyılar lüks çadır tesislerine açılıyor. Şehir Planlamacıları Odası tarafından yapılan açıklamada, lüks çadır tesislerinin orman vasıflı alanlar dahil hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde yapılması için imar planı şartının kaldırıldığı bildirildi.

haberimizvar.net- Sit alanları ile kıyıları bekleyen büyük tehlike. Lüks çadır tesislerinin orman vasıflı alanlar dahil hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde yapılmasına olanak sağlayan imar planı şartı 13 Ocak'ta yapılan yönetmelik değişikliği ile kaldırıldı. Şehir Planlamacıları Odası'nın 23 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğin Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtığı bildiriliyor.

ANTALYA İHALELELERE KARŞI UYANIK OLMALI

Şehir Planlamacıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, yakında sit alanları ile kıyılarda lüks çadır tesisleri için ihaleye çıkılacağını belirterek, "İmar planı kamuoyunda yapılaşmaya izin veren plan gibi algılanıyor. Oysa imar planı tamamen yapılaşmayı engelleyen bir plan da olabilir. İmar planı olmayan yerlerde kaçak yapılaşma oluyor. Yasaları ekarte etmek için böyle bir yola başvuruluyor. Yakında bu alanlara yönelik kiralama ihaleleri göreceğiz. Antalya'da her ilçe bu ihalelere karşı uyanık olmalı" dedi. 

ANTALYA KIYILARI TEHDİT ALTINDA

Funda Yörük, Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş'a kadar devam eden 640 kilometrelik sahil şeridi boyunca bulunan Side, Olimpos, Phaselis, Adrasan, Çıralı, Kekova, Patara gibi antik kentlerin yönetmelik değişikliği ile büyük tehdit altında olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Yasada geçen lüks kavramı da lüks problemli bir hale geldi. lüks rezidans, lüks otel yaptık, çadırın da lüksü olmasın, doğada lüks aranmasın, doğa en büyük lükstür." Türkiye Ormancılar Derneği Batı Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ufuk Coşkun, sit alanlarının ve kıyıların sözde çadır tesislerine açılmasının ormanlar için büyük tehdit olduğunu vurguladı. Coşkun, çadırlı tesislerin orman yangınları riskini artıracağını vurgulayarak, Türkiye'de yasal yolla yok edilen orman alanının yangınla yok olandan fazla olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.