10 bin TL'ye insanca yaşamak mümkün mü?

EKONOMİ 26.01.2024 - 12:49, Güncelleme: 26.01.2024 - 13:21
 

10 bin TL'ye insanca yaşamak mümkün mü?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'te kabul edilen emekli maaşı ek zammı ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesini öngören yasası eleştirdi. "10 bin liraya insanca yaşamak mümkün mü?" diye soran Kaya, "Emeklimiz enflasyona ezdiriliyor" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'ten geçen emekli ek zammı ve ek düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasını öngören yasaya eleştiriler getirdi. "10 bin lira ile insanca yaşamak mümkün mü?'' diyen Kaya, emeklinin enflasyona ezdirildiğini öne sürdü. Meclis'teki konuşmasında SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına yapılacak artış oranının memur emeklilerinde olduğu gibi en az yüzde 49.25'e yükseltilmesini değerlendiren Kaya, "Emeklilerimize adil davranarak olumlu bir hareket gibi gözükse de bu artış oranının kök aylıktaki problemden dolayı yine en düşük seviyede değişmeden kalacağını da üzülerek görmekteyiz" dedi.   EMEKLİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLİYOR İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TÜİK verilerine göre ülkedeki hanelerin yüzde 17.5'inin ana gelir kaynağının emeklilik gelirlerinden oluştuğunu belirerek, "2003'te en düşük emekli aylığı asgari ücretin 1.47 katıyken bugün asgari ücretin 0.59'una gerilemiş durumda. Aslında biz bu kanun teklifiyle emekli aylığının asgari ücretin 1.47 katından asgari ücretin 0.59'una inmesini oyluyoruz. Emeklilerimizin sosyoekonomik olarak geriye gittiğini görmekteyiz. Bazılarınız-emeklilerimize çocukları baksın-diyebilir ama ülkemizdeki ücretlerin neredeyse yarısı asgari ücret düzeyinde maaş almaktadır. Dolasıyla emeklilerimize kendi çocukları da bakacak durumda değildir. Bizim önerimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması, söz konusu artışın bütün emeklilerimize yansıtılması, böylece emekliler arasında da bir gelir adaletinin tesis edilmesidir" şeklinde konuştu.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'te kabul edilen emekli maaşı ek zammı ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesini öngören yasası eleştirdi. "10 bin liraya insanca yaşamak mümkün mü?" diye soran Kaya, "Emeklimiz enflasyona ezdiriliyor" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'ten geçen emekli ek zammı ve ek düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasını öngören yasaya eleştiriler getirdi. "10 bin lira ile insanca yaşamak mümkün mü?'' diyen Kaya, emeklinin enflasyona ezdirildiğini öne sürdü. Meclis'teki konuşmasında SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına yapılacak artış oranının memur emeklilerinde olduğu gibi en az yüzde 49.25'e yükseltilmesini değerlendiren Kaya, "Emeklilerimize adil davranarak olumlu bir hareket gibi gözükse de bu artış oranının kök aylıktaki problemden dolayı yine en düşük seviyede değişmeden kalacağını da üzülerek görmekteyiz" dedi.

 

EMEKLİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLİYOR

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TÜİK verilerine göre ülkedeki hanelerin yüzde 17.5'inin ana gelir kaynağının emeklilik gelirlerinden oluştuğunu belirerek, "2003'te en düşük emekli aylığı asgari ücretin 1.47 katıyken bugün asgari ücretin 0.59'una gerilemiş durumda. Aslında biz bu kanun teklifiyle emekli aylığının asgari ücretin 1.47 katından asgari ücretin 0.59'una inmesini oyluyoruz. Emeklilerimizin sosyoekonomik olarak geriye gittiğini görmekteyiz. Bazılarınız-emeklilerimize çocukları baksın-diyebilir ama ülkemizdeki ücretlerin neredeyse yarısı asgari ücret düzeyinde maaş almaktadır. Dolasıyla emeklilerimize kendi çocukları da bakacak durumda değildir. Bizim önerimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması, söz konusu artışın bütün emeklilerimize yansıtılması, böylece emekliler arasında da bir gelir adaletinin tesis edilmesidir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.