19 yıllık ilan

GÜNDEM 19.07.2021 - 15:39, Güncelleme: 19.07.2021 - 15:39
 

19 yıllık ilan

ANAP’ın 3 Kasım 2002 seçimi öncesi gazetelere verdiği “Bu ampul hayatınızı karartacak” ilanları sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

haberimizvar.net- Anavatan Partisi’nin (ANAP), 3 Kasım 2002 seçimi öncesi gazetelere verdiği “Bu ampul hayatınızı karartacak” ilanları sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Sosyal medya platformu Twitter’da ‘Tarihi Merak Ediyoruz’ isimli hesap tarafından paylaşılan ilan büyük ilgi topladı. AKP VE CHP DIŞINDA HEPSİ BARAJ ALTI 2002 seçimlerinde, o dönemde yeni kurulmuş ve ilk kez sandığa gitmiş olan AKP ve CHP meclise milletvekili sokmayı başarmışlardı. Oyların yüzde 34.3’ünü alarak kazandığı 363 milletvekilliği ile tek başına iktidar olan AKP, TBMM’nin üyelik sayısının yaklaşık yüzde 66’sına sahip oldu. Tansu Çiller’in DYP’si, Devlet Bahçeli’nin MHP’si, Mesut Yılmaz’ın ANAP’ı, Bülent Ecevit’in DSP’si ve Recai Kutan’ın Saadet Partisi, İsmail Cem’in Yeni Türkiye Partisi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP’si baraj altında kaldı. 2002 SEÇİMİNDE CEM UZAN SÜRPRİZİ Seçimlerin en büyük sürprizlerinden biri de Cem Uzan’ın kurduğu Genç Parti’nin yüzde 7.25 oy almasıydı. Fakat seçim barajını geçemeyen Genç Parti, Uzan ailesine yapılan operasyon sonrasında dağıldı. AKP, CHP ve Genç Parti dışında oylarını artıran dördüncü parti DEHAP oldu. Kürtlerin partisi DEHAP bir önceki seçimlere göre oylarını yüzde 1.47 artırarak yüzde 6.22’ye ulaştı. 
ANAP’ın 3 Kasım 2002 seçimi öncesi gazetelere verdiği “Bu ampul hayatınızı karartacak” ilanları sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

haberimizvar.net- Anavatan Partisi’nin (ANAP), 3 Kasım 2002 seçimi öncesi gazetelere verdiği “Bu ampul hayatınızı karartacak” ilanları sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Sosyal medya platformu Twitter’da ‘Tarihi Merak Ediyoruz’ isimli hesap tarafından paylaşılan ilan büyük ilgi topladı.

AKP VE CHP DIŞINDA HEPSİ BARAJ ALTI

2002 seçimlerinde, o dönemde yeni kurulmuş ve ilk kez sandığa gitmiş olan AKP ve CHP meclise milletvekili sokmayı başarmışlardı. Oyların yüzde 34.3’ünü alarak kazandığı 363 milletvekilliği ile tek başına iktidar olan AKP, TBMM’nin üyelik sayısının yaklaşık yüzde 66’sına sahip oldu. Tansu Çiller’in DYP’si, Devlet Bahçeli’nin MHP’si, Mesut Yılmaz’ın ANAP’ı, Bülent Ecevit’in DSP’si ve Recai Kutan’ın Saadet Partisi, İsmail Cem’in Yeni Türkiye Partisi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP’si baraj altında kaldı.

2002 SEÇİMİNDE CEM UZAN SÜRPRİZİ

Seçimlerin en büyük sürprizlerinden biri de Cem Uzan’ın kurduğu Genç Parti’nin yüzde 7.25 oy almasıydı. Fakat seçim barajını geçemeyen Genç Parti, Uzan ailesine yapılan operasyon sonrasında dağıldı. AKP, CHP ve Genç Parti dışında oylarını artıran dördüncü parti DEHAP oldu. Kürtlerin partisi DEHAP bir önceki seçimlere göre oylarını yüzde 1.47 artırarak yüzde 6.22’ye ulaştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.