23 Nisan’da yasak var!

GÜNDEM 21.04.2021 - 23:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 23:26
 

23 Nisan’da yasak var!

Geçtiğimiz yıl 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bu yıl beklenen karar alındı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu. Yasak kararına göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere üç gün sürecek. 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Tatil nedeniyle bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak.

haberimizvar.net Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyordu. Hafta içi gününe denk gelen 23 Nisan 2021 resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. 23 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek” ifadelerine yer verildi. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİL Mİ? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2020 yılında Cuma gününe denk geliyor. 23 Nisan MEB’nin yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor. 22 NİSAN TATİL Mİ? 22 Nisan resmi tatil olarak ilan edilmedi.   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ ÖNEMİ Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935’te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920’de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır.
Geçtiğimiz yıl 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bu yıl beklenen karar alındı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu. Yasak kararına göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere üç gün sürecek. 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Tatil nedeniyle bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak.

haberimizvar.net

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyordu. Hafta içi gününe denk gelen 23 Nisan 2021 resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor.

23 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek” ifadelerine yer verildi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2020 yılında Cuma gününe denk geliyor. 23 Nisan MEB’nin yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor.

22 NİSAN TATİL Mİ?

22 Nisan resmi tatil olarak ilan edilmedi.

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ ÖNEMİ

Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935’te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920’de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.