3 siyasi parti kapatılacak

SİYASET 19.01.2024 - 12:16, Güncelleme: 19.01.2024 - 12:16
 

3 siyasi parti kapatılacak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı davada nihai karara varan AYM; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'nin kapatılmasına hükmetti.

haberimizvar.net- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı davada nihai karara varan AYM; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'nin kapatılmasına hükmetti. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Rasmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'ne "kapatma davası" açtı. Dosyada, söz konusu partilerin; zorunlu organlarını oluşturmadığı, kuruluşunun üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen büyük kongresini toplamadığı ve adreslerinin tespit edilemediği bilgileri yer aldı. Başsavcılığın 3 parti için "Kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespiti" talebini değerlendiren AYM, nihai karara vardı. Tebligata rağmen gerekli süre içinde savunma da yapmayan 3 parti hakkında, 'kendiliğinden dağılmış sayılarak hukuki varlığının sona erdiğine' hükmedildi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı davada nihai karara varan AYM; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'nin kapatılmasına hükmetti.

haberimizvar.net- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı davada nihai karara varan AYM; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'nin kapatılmasına hükmetti.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Rasmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; Türkiye Yaşam Partisi, Uyanış Partisi ve Yeni Yol Partisi'ne "kapatma davası" açtı.

Dosyada, söz konusu partilerin; zorunlu organlarını oluşturmadığı, kuruluşunun üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen büyük kongresini toplamadığı ve adreslerinin tespit edilemediği bilgileri yer aldı.

Başsavcılığın 3 parti için "Kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespiti" talebini değerlendiren AYM, nihai karara vardı.

Tebligata rağmen gerekli süre içinde savunma da yapmayan 3 parti hakkında, 'kendiliğinden dağılmış sayılarak hukuki varlığının sona erdiğine' hükmedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.