32 bin TL maaş mı alıyor

EKONOMİ 18.01.2021 - 16:55, Güncelleme: 18.01.2021 - 16:55
 

32 bin TL maaş mı alıyor

Kamuda örgütlü bir sendikanın başkanının aylık maaşının 32 bin TL olduğunun öne sürülmesi tartışma yarattı...

haberimizvar.net- Memur maaşlarına 2020 enflasyonunun belli olmasının ardından yapılan yüzde 7,33'lük zam tartışılırken, "kamuda örgütlü sendikalardan iktidara yakın bir sendika başkanının maaşının 32.115,80 TL olduğu" iddia edildi. Sosyal medyada dolaşıma giren iddiaya göre, sendika başkanının maaşının vali maaşının yaklaşık iki katı olması tepki topladı. Memur Sen yönetimi iddianın kendilerini yıpratmak için ortaya atıldığını öne sürdü. BORDROLARI SENDİKANIN İNTERNET SİTESİNE KOYDULAR Bu tartışma üzerine Eğitim Sen Genel Merkezi, genel merkez yöneticilerinin maaş bordrolarını paylaştı. Paylaşılan bordrolarda yöneticiler kıdemlerine göre öğretmen maaşı alırken Genel Başkan Nejla Kurul'un en düşük öğretmen maaşının da altında olacak şekilde 3763,01 TL net maaş aldığı görüldü. Eğitim Sen, Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Nejla Kurul, İkram Atabay, Ahmet Karagöz, Ramazan Gürbüz, Sinan Muşlu, Simge Yardım ve Arzunur Şimşek'e ait 15 Ocak 2021 tarihli maaş bordrolarını internet sitesinden paylaştı. Sendika ayrıca şube başkanları ve yöneticilerine sendika tarafından maaş ödenmediğini kaydetti. YALÇIN'DAN AÇIKLAMA  Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, iddianın kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. 32 bin liralık maaş iddiasına yanıt veren Yalçın, kendilerinin adının anılarak doğrudan hedef alınmadıklarını, bu iddia isimleri belirtilerek öne sürülürse "kurumu yıpratmaya çalışanla mahkemede görüşeceklerini" kaydetti. Yalçın, yönetici maaşlarının sendika yönetimi tarafından değil genel kurul delegeleri tarafından belirlendiğini vurgularken, yönetici maaşlarının ne kadar olduğu hakkında ise bir bilgi vermedi.
Kamuda örgütlü bir sendikanın başkanının aylık maaşının 32 bin TL olduğunun öne sürülmesi tartışma yarattı...

haberimizvar.net- Memur maaşlarına 2020 enflasyonunun belli olmasının ardından yapılan yüzde 7,33'lük zam tartışılırken, "kamuda örgütlü sendikalardan iktidara yakın bir sendika başkanının maaşının 32.115,80 TL olduğu" iddia edildi. Sosyal medyada dolaşıma giren iddiaya göre, sendika başkanının maaşının vali maaşının yaklaşık iki katı olması tepki topladı. Memur Sen yönetimi iddianın kendilerini yıpratmak için ortaya atıldığını öne sürdü.

BORDROLARI SENDİKANIN İNTERNET SİTESİNE KOYDULAR

Bu tartışma üzerine Eğitim Sen Genel Merkezi, genel merkez yöneticilerinin maaş bordrolarını paylaştı. Paylaşılan bordrolarda yöneticiler kıdemlerine göre öğretmen maaşı alırken Genel Başkan Nejla Kurul'un en düşük öğretmen maaşının da altında olacak şekilde 3763,01 TL net maaş aldığı görüldü.

Eğitim Sen, Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Nejla Kurul, İkram Atabay, Ahmet Karagöz, Ramazan Gürbüz, Sinan Muşlu, Simge Yardım ve Arzunur Şimşek'e ait 15 Ocak 2021 tarihli maaş bordrolarını internet sitesinden paylaştı. Sendika ayrıca şube başkanları ve yöneticilerine sendika tarafından maaş ödenmediğini kaydetti.

YALÇIN'DAN AÇIKLAMA 

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, iddianın kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. 32 bin liralık maaş iddiasına yanıt veren Yalçın, kendilerinin adının anılarak doğrudan hedef alınmadıklarını, bu iddia isimleri belirtilerek öne sürülürse "kurumu yıpratmaya çalışanla mahkemede görüşeceklerini" kaydetti.


Yalçın, yönetici maaşlarının sendika yönetimi tarafından değil genel kurul delegeleri tarafından belirlendiğini vurgularken, yönetici maaşlarının ne kadar olduğu hakkında ise bir bilgi vermedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.