4 saat sonra yanıt geldi

GÜNDEM 23.08.2019 - 18:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

4 saat sonra yanıt geldi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin avukatından ‘Koltuğu sallantıda’ haberinin yayımlanmasından dört saat sonra açıklama geldi

haberimizvar.net haberimizvar.net’te yayımlanan ‘Koltuğu sallantıda’ haberinin yayımlanmasından 4 saat sonra AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin avukatı İbrahim Etem Can’dan açıklama geldi.  Söz konusu haberde, Adlıhan Dere’nin siyasetin tam ortasında yer alması kadar iddialara göre aile ve akrabaları üzerine olan büfe ve taksi durağı sayısının çok sayıda olmasının Ankara’da birilerini rahatsız ettiği ele alınmıştı. Avukat Can, yayımlanan haberdeki iddiaların hayal ürünü olduğunu iddia ederek şu metni gönderdi: “Haberimizvar.net adresli internet sitesinde 23 Ağustos 2019 tarihinde “Koltuğu sallantıda” başlıklı AESOB başkanı Adlıhan DERE ile ilgili aile ve akrabaları üzerine olan büfe ve taksi durağının çok sayıda olması iddiasıyla Ankara’da birilerinin rahatsız olduğu başkanın karışık ilişkileri nedeniyle görevden alınacağı şeklinde hayal ürünü haber yapılmış bulunmaktadır. Haberde bahsedilen büfeler ve taksi duraklarıyla ilgili iddia resmi kayıtlardan da görülebileceği üzere tamamen asılsız bir iftiradan oluşmaktadır. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı 5262 sayılı kanun gereği genel kurul üyelerinin yargı gözetiminde yaptığı seçimle işbaşına gelerek görevlerini ifa ederler. Görevden alınmaları da aynı şekilde genel kurul üyelerinin yaptığı seçimle veya yargı kararıyla gerçekleşebilir. Haberde bahsedilen iddialar gerçek bir gazeteci kimliğiyle araştırılsaydı çok rahatlıkla doğru bilgilere ulaşılabilinirdi. Kamuoyunu yanıltıcı haber niteliği taşımayan bu tür asılsız iddiaların habermiş gibi yayınlanması toplum huzurunda müvekkilleri itibarsızlaştırmak ve kişilik haklarına bir saldırıdır. Toplumun doğruyu ve gerçekleri öğrenebilmesi adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-koltugu-sallantida-5358.html                                                                                       
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin avukatından ‘Koltuğu sallantıda’ haberinin yayımlanmasından dört saat sonra açıklama geldi

haberimizvar.net haberimizvar.net’te yayımlanan ‘Koltuğu sallantıda’ haberinin yayımlanmasından 4 saat sonra AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin avukatı İbrahim Etem Can’dan açıklama geldi.  Söz konusu haberde, Adlıhan Dere’nin siyasetin tam ortasında yer alması kadar iddialara göre aile ve akrabaları üzerine olan büfe ve taksi durağı sayısının çok sayıda olmasının Ankara’da birilerini rahatsız ettiği ele alınmıştı. Avukat Can, yayımlanan haberdeki iddiaların hayal ürünü olduğunu iddia ederek şu metni gönderdi:

“Haberimizvar.net adresli internet sitesinde 23 Ağustos 2019 tarihinde “Koltuğu sallantıda” başlıklı AESOB başkanı Adlıhan DERE ile ilgili aile ve akrabaları üzerine olan büfe ve taksi durağının çok sayıda olması iddiasıyla Ankara’da birilerinin rahatsız olduğu başkanın karışık ilişkileri nedeniyle görevden alınacağı şeklinde hayal ürünü haber yapılmış bulunmaktadır.

Haberde bahsedilen büfeler ve taksi duraklarıyla ilgili iddia resmi kayıtlardan da görülebileceği üzere tamamen asılsız bir iftiradan oluşmaktadır. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı 5262 sayılı kanun gereği genel kurul üyelerinin yargı gözetiminde yaptığı seçimle işbaşına gelerek görevlerini ifa ederler. Görevden alınmaları da aynı şekilde genel kurul üyelerinin yaptığı seçimle veya yargı kararıyla gerçekleşebilir. Haberde bahsedilen iddialar gerçek bir gazeteci kimliğiyle araştırılsaydı çok rahatlıkla doğru bilgilere ulaşılabilinirdi.

Kamuoyunu yanıltıcı haber niteliği taşımayan bu tür asılsız iddiaların habermiş gibi yayınlanması toplum huzurunda müvekkilleri itibarsızlaştırmak ve kişilik haklarına bir saldırıdır. Toplumun doğruyu ve gerçekleri öğrenebilmesi adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-koltugu-sallantida-5358.html                                                                                     

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.