65 yaş üstüne özgürlük!

GÜNDEM 05.06.2020 - 12:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

65 yaş üstüne özgürlük!

Finike Emekli-Sen üyeleri, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için özgürlük istedi.

haberimizvar.net- DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 65 yaş üzeri vatandaşlar için CHP İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına ADD Finike Şubesi Başkanı Atila Öztürk ve CHP'li kadın üyeler de katılarak destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Finike Temsilcisi Nihat Arıkan, şöyle dedi; “21 Mart tarihinden bugüne sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü insanlarımız için sürüyor. Yeni normal adı altında yapılan gevşetmeler, Covid-19'un sadece 65 yaş üstüne ve sadece 65 yaş üstünden bulaştığı izlenimi veriyor. Zira yapılan düzenlemeler, alışveriş merkezlerinin açılması, şehir içi ve şehirlerarası seyahat sınırlamalarının kaldırılması, restoran, kafe, çay bahçeleri ve hatta kreşlerin açılması 65 yaş üstü dışında herkesin eski yaşamına dönmesi anlamına geliyor." AÇIKLAMA YAPILDI Covid-19'un en büyük risk grubunu oluşturan emekliler, yaşlıların en temel haklarından dahi mahrum bırakılarak pek çok başka risk faktörüne açık hale getirildiğini belirten Nihat Arıkan, “Bizler, Emekliler Sendikası olarak, bu sürecin başından itibaren söyledik, bir kez daha hatırlatalım. 65 yaş üstü emeklilerin, yaşlıların evde kalmaları onları bir yere kadar pandemiden korurken, başta bu insanların rutin sağlık kontrolleri aksadığından pandemi dışındaki tüm sağlık sorunlarında artış yaşanacaktır. Sokağa çıkma yasağı bu insanlar için hareketsizlik anlamına gelmekte, hareketsizlik ise pek çok fiziksel ve zihinsel rahatsızlığa davetiye çıkarmaktadır. Psikolojik sağlığın, bedensel ve bilişsel yapının, bir bütün olarak insanın iyi olma halinin güneş, yürüyüş, iletişim gibi pek çok faktöre bağlı olduğu bir gerçekliktir. DİSK/Emekli-Sen olarak, 65 yaş üstü bireyleri korumaktan uzak ve ötekileştirici bu uygulamaların bir an önce son bulmasını talep ediyoruz" dedi.    
Finike Emekli-Sen üyeleri, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için özgürlük istedi.

haberimizvar.net- DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 65 yaş üzeri vatandaşlar için CHP İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına ADD Finike Şubesi Başkanı Atila Öztürk ve CHP'li kadın üyeler de katılarak destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Finike Temsilcisi Nihat Arıkan, şöyle dedi; “21 Mart tarihinden bugüne sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü insanlarımız için sürüyor. Yeni normal adı altında yapılan gevşetmeler, Covid-19'un sadece 65 yaş üstüne ve sadece 65 yaş üstünden bulaştığı izlenimi veriyor. Zira yapılan düzenlemeler, alışveriş merkezlerinin açılması, şehir içi ve şehirlerarası seyahat sınırlamalarının kaldırılması, restoran, kafe, çay bahçeleri ve hatta kreşlerin açılması 65 yaş üstü dışında herkesin eski yaşamına dönmesi anlamına geliyor."

AÇIKLAMA YAPILDI

Covid-19'un en büyük risk grubunu oluşturan emekliler, yaşlıların en temel haklarından dahi mahrum bırakılarak pek çok başka risk faktörüne açık hale getirildiğini belirten Nihat Arıkan, “Bizler, Emekliler Sendikası olarak, bu sürecin başından itibaren söyledik, bir kez daha hatırlatalım. 65 yaş üstü emeklilerin, yaşlıların evde kalmaları onları bir yere kadar pandemiden korurken, başta bu insanların rutin sağlık kontrolleri aksadığından pandemi dışındaki tüm sağlık sorunlarında artış yaşanacaktır. Sokağa çıkma yasağı bu insanlar için hareketsizlik anlamına gelmekte, hareketsizlik ise pek çok fiziksel ve zihinsel rahatsızlığa davetiye çıkarmaktadır. Psikolojik sağlığın, bedensel ve bilişsel yapının, bir bütün olarak insanın iyi olma halinin güneş, yürüyüş, iletişim gibi pek çok faktöre bağlı olduğu bir gerçekliktir. DİSK/Emekli-Sen olarak, 65 yaş üstü bireyleri korumaktan uzak ve ötekileştirici bu uygulamaların bir an önce son bulmasını talep ediyoruz" dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.