66 milyon kişi aç ve yoksul

GÜNDEM 03.07.2021 - 12:21, Güncelleme: 03.07.2021 - 12:21
 

66 milyon kişi aç ve yoksul

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 16 milyon kişinin açlık, 50 milyon kişinin de yoksulluk yaşadığı, 83.8 milyon nüfusa sahip Türkiye'de, sadece 17.8 milyon kişinin refah bir hayat sürdüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Tüketici Hakları Derneği’nin Türk-İş ve TÜİK verilerine dayanarak hazırladığı yoksulluğu ve açlığı değerlendirdi. Raporun Türkiye’de 16 milyon kişinin açlık, 50 milyon kişinin de yoksulluk içinde yaşadığını ortaya koyduğunu dile getiren Zeybek, "Hükümet, memura, emekliye yapacağı zammı yılın ikinci yarısında açıklayarak, vatandaşın cebine girmeyen ücreti geri almanın planını yaptı. Elektriğe, doğalgaza büyük zam yapan iktidar, memurun, emeklinin cebine girecek parayı yandaş şirketleri kasasına aktardı. Ülkemizde nüfusun ne yazık ki büyük bir bölümü açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Sadece 17.8 milyon kişi aç veya yoksulluk sorunu olmadan yaşıyor" dedi. KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK Ülke kaynaklarını yandaşa peşkeş çekenlerin ilk seçimde sandıkla gideceklerini dile getiren Zeybek, "Fırsat eşitliği erdemli, katılımcı yönetimlerce tüm bireylerin yaşam boyu sosyal güvenceye kavuşturuldukları ortamda, sosyal demokrasi koşullarında sağlanır. Vatandaşını düşünmeyen bir siyasi anlayış, bu koşulların hiçbirini yerine getiremez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında yoksullukla etkin mücadele edilecek, kimsenin yatağına aç girmemesi sağlanacaktır. İnsanlık onurunu zedeleyen devlet anlayışı yerine, gerçek bir refah toplumu düzeni kurulacaktır" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 16 milyon kişinin açlık, 50 milyon kişinin de yoksulluk yaşadığı, 83.8 milyon nüfusa sahip Türkiye'de, sadece 17.8 milyon kişinin refah bir hayat sürdüğünü söyledi.

haberimizvar.net-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Tüketici Hakları Derneği’nin Türk-İş ve TÜİK verilerine dayanarak hazırladığı yoksulluğu ve açlığı değerlendirdi.

Raporun Türkiye’de 16 milyon kişinin açlık, 50 milyon kişinin de yoksulluk içinde yaşadığını ortaya koyduğunu dile getiren Zeybek, "Hükümet, memura, emekliye yapacağı zammı yılın ikinci yarısında açıklayarak, vatandaşın cebine girmeyen ücreti geri almanın planını yaptı. Elektriğe, doğalgaza büyük zam yapan iktidar, memurun, emeklinin cebine girecek parayı yandaş şirketleri kasasına aktardı.
Ülkemizde nüfusun ne yazık ki büyük bir bölümü açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Sadece 17.8 milyon kişi aç veya yoksulluk sorunu olmadan yaşıyor" dedi.

KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK
Ülke kaynaklarını yandaşa peşkeş çekenlerin ilk seçimde sandıkla gideceklerini dile getiren Zeybek, "Fırsat eşitliği erdemli, katılımcı yönetimlerce tüm bireylerin yaşam boyu sosyal güvenceye kavuşturuldukları ortamda, sosyal demokrasi koşullarında sağlanır. Vatandaşını düşünmeyen bir siyasi anlayış, bu koşulların hiçbirini yerine getiremez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında yoksullukla etkin mücadele edilecek, kimsenin yatağına aç girmemesi sağlanacaktır. İnsanlık onurunu zedeleyen devlet anlayışı yerine, gerçek bir refah toplumu düzeni kurulacaktır" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.