Acının üzerine siyaset yapma ayıbı!

SİYASET 13.04.2024 - 19:40, Güncelleme: 13.04.2024 - 19:57
 

Acının üzerine siyaset yapma ayıbı!

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde yaşanan teleferik faciası Türkiye gündemine oturdu. Öncelikli olarak yaşamını yitiren yurttaşımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Facianın sorumlularının da bir an önce hesap vermesi gerekliliği ise, tartışılmaz konu olarak toplumun vicdanında gündemimize alıyorum.

2013 yılında dönemin Antalya İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve ihaleye çıkarılan ardından işletme hakkı kanunen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen teleferik işletmesinin her yıl bakım ve onarımı yapılıyordu. Teknik olarak bakım ve onarımdan ihaleyi alan şirket ve şirketin teknik elemanı, mühendisinin sorumluğundaydı. 10 yıldır teleferik işletmecisi Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirakçi kuruluşu ANET’in işletmesini yaptığı teleferikte bugüne kadar hiç bir sorun yaşanmadı. Çünkü ANET, işletmecisi olarak teleferiğin tüm bakım ve onarımını ihmal etmeden ihalesini yapıyor, bakım ve onarımını teknik elemanlara teslim ediyordu. Ancak dün hiç kimsenin istemediği facia yaşandı ve ana kolon kabul edilen taşıyıcı direğin yıkılmasıyla facia yaşandı. Olayın yaşanmasının ardından başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tüm belediye ve kamu personeli olay yerinde gece operasyonun başındaydı.  1 Aralık 2023 tarihinde ANET Genel Müdürlüğü’nden istifa ederek Kepez Belediye Başkan Adayı olan Mesut Kocagöz de gönüllü olarak kriz masasında görev aldı. 10 yıldır işlettiği teleferikte hiç bir sorun yaşanmazken bugün yaşanan acı için gecesini gündüzüne katan Kocagöz, havada kalan 180 kişiyi kurtarma operasyonunu saniye saniye yönetmeye çalışırken, Antalya ve Türkiye ayaktayken bölgenin tek bakanı Mehmet Nuri Ersoy festival peşinde koşturuyor, AKP’nin Antalya Milletvekilleri bayram ve mutluluk paylaşımlarını takipçilerini duyuruyordu. Seçim kaybının acısını facia yaşanana kadar sessizlik içinde kendi dünyalarında yaşyan AKP’liler faciayı fırsat bilerek üzerinde tepinmeye başladı. ‘Hesap verecekler’ diye başlayan cümleler takipçisi bol sosyal medya hesaplarından AKP’li belediyelerin CHP’ye geçmesinden dolayı siyasi kayıplarının hesabını bir canın kaybedildiği acının üzerine kuranlar, 22 yıllık iktidarları boyunca fıtrat olarak değerlerdirdikleri ihmallerini ne çabuk unuttu. Keşke bugün görebilselerdi kendi fıtratlarının ve acı üzerine yaptıkları siyasetin bugün geçerliliğini kaybettiğini… Sadece kendi partilerine ve partililerine hak gördükleri koltukları seçilerek kazanan CHP’lilerin sadece çalışarak, sorumluluklarını yerine getirdiklerini… İnsani değerlerini kaybetmeden makamlarında oturduklarını… Dertleri ne bir insanın kaybı, ne de yaşanan facia…  Tek dertleri; 20 yıldır elinde olan Kepez Belediyesi’ni nasıl olurda CHP kazanır hesabını görmek! Terk dertleri; kaybedilen seçimin rövanşını acının üstünde tepinerek görmek! Ve… Acının üzerinden siyaset yapma ayıbını AKP’liler yineliyor. Sebebi ise giden can değil! Vay efendim ‘neden seçimi kazandın?’ hesabını görme… Ne Antalya Büyükşehir Balediye Başkanı Muhittin Böcek, ne de Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz acının üzerine siyaset yapma ayıbını gösterenlere ayrı ayıbı gösterecek kadar insanlıklarından uzaklaşmadı, işte o bu nedenle bugün onlar gece yarısı yaralılara bir damla suyu uzatacak kadar vicdanlarıyla başkanlık yapıyorlar.
Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde yaşanan teleferik faciası Türkiye gündemine oturdu. Öncelikli olarak yaşamını yitiren yurttaşımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Facianın sorumlularının da bir an önce hesap vermesi gerekliliği ise, tartışılmaz konu olarak toplumun vicdanında gündemimize alıyorum.

2013 yılında dönemin Antalya İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve ihaleye çıkarılan ardından işletme hakkı kanunen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen teleferik işletmesinin her yıl bakım ve onarımı yapılıyordu.
Teknik olarak bakım ve onarımdan ihaleyi alan şirket ve şirketin teknik elemanı, mühendisinin sorumluğundaydı.

10 yıldır teleferik işletmecisi Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirakçi kuruluşu ANET’in işletmesini yaptığı teleferikte bugüne kadar hiç bir sorun yaşanmadı. Çünkü ANET, işletmecisi olarak teleferiğin tüm bakım ve onarımını ihmal etmeden ihalesini yapıyor, bakım ve onarımını teknik elemanlara teslim ediyordu. Ancak dün hiç kimsenin istemediği facia yaşandı ve ana kolon kabul edilen taşıyıcı direğin yıkılmasıyla facia yaşandı.

Olayın yaşanmasının ardından başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tüm belediye ve kamu personeli olay yerinde gece operasyonun başındaydı. 
1 Aralık 2023 tarihinde ANET Genel Müdürlüğü’nden istifa ederek Kepez Belediye Başkan Adayı olan Mesut Kocagöz de gönüllü olarak kriz masasında görev aldı. 10 yıldır işlettiği teleferikte hiç bir sorun yaşanmazken bugün yaşanan acı için gecesini gündüzüne katan Kocagöz, havada kalan 180 kişiyi kurtarma operasyonunu saniye saniye yönetmeye çalışırken, Antalya ve Türkiye ayaktayken bölgenin tek bakanı Mehmet Nuri Ersoy festival peşinde koşturuyor, AKP’nin Antalya Milletvekilleri bayram ve mutluluk paylaşımlarını takipçilerini duyuruyordu.
Seçim kaybının acısını facia yaşanana kadar sessizlik içinde kendi dünyalarında yaşyan AKP’liler faciayı fırsat bilerek üzerinde tepinmeye başladı.

‘Hesap verecekler’ diye başlayan cümleler takipçisi bol sosyal medya hesaplarından AKP’li belediyelerin CHP’ye geçmesinden dolayı siyasi kayıplarının hesabını bir canın kaybedildiği acının üzerine kuranlar, 22 yıllık iktidarları boyunca fıtrat olarak değerlerdirdikleri ihmallerini ne çabuk unuttu.
Keşke bugün görebilselerdi kendi fıtratlarının ve acı üzerine yaptıkları siyasetin bugün geçerliliğini kaybettiğini…
Sadece kendi partilerine ve partililerine hak gördükleri koltukları seçilerek kazanan CHP’lilerin sadece çalışarak, sorumluluklarını yerine getirdiklerini…
İnsani değerlerini kaybetmeden makamlarında oturduklarını…

Dertleri ne bir insanın kaybı, ne de yaşanan facia… 
Tek dertleri; 20 yıldır elinde olan Kepez Belediyesi’ni nasıl olurda CHP kazanır hesabını görmek!
Terk dertleri; kaybedilen seçimin rövanşını acının üstünde tepinerek görmek!
Ve… Acının üzerinden siyaset yapma ayıbını AKP’liler yineliyor.
Sebebi ise giden can değil! Vay efendim ‘neden seçimi kazandın?’ hesabını görme…

Ne Antalya Büyükşehir Balediye Başkanı Muhittin Böcek, ne de Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz acının üzerine siyaset yapma ayıbını gösterenlere ayrı ayıbı gösterecek kadar insanlıklarından uzaklaşmadı, işte o bu nedenle bugün onlar gece yarısı yaralılara bir damla suyu uzatacak kadar vicdanlarıyla başkanlık yapıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
bekir bülend özsoy
(14.04.2024 07:48 - #73150)
çok haklısınız.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.