ADSO dünyaca ünlü sanatçıyı konuk etti

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.04.2024 - 17:27, Güncelleme: 07.04.2024 - 17:27
 

ADSO dünyaca ünlü sanatçıyı konuk etti

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik konserlerini sürdürüyor. ADSO, bu kez dünyaca ünlü marimba sanatçısı Lerzan Tuncer'i konuk etti.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (YÜSEM) yarı zamanlı öğretim elemanı olarak görev yapan marimba sanatçısı Lerzan Tuncer, solist olarak sahneye çıktı. Tuncer, gül ağacından yapılmış, tuşlarına maletlerle (top uçlu ahşap çubuk) vurularak ses elde edilen enstrümanıyla dünyaca ünlü besteci Keiko Abe'nin 'Prısm Rhapsody' adlı eserini seslendirdi. Tuncer'in marimbasına şef Nikos Haliassas'ın yönettiği orkestra eşlik etti. Dünyaca ünlü marimba sanatçılarıyla çalışmalar yapan ve 'yeni yüzyılın enstrümanı' olarak tanımladığı marimbası ile salonu dolduran izleyiciye keyifli bir akşam yaşatan Lerzan Tuncer, ayakta alkışlandı. Çiçekle de teşekkür edilen Tuncer, alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra besteci Franz Schubert'in 'No.9'ncu senfoni'sini yorumladı.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik konserlerini sürdürüyor. ADSO, bu kez dünyaca ünlü marimba sanatçısı Lerzan Tuncer'i konuk etti.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (YÜSEM) yarı zamanlı öğretim elemanı olarak görev yapan marimba sanatçısı Lerzan Tuncer, solist olarak sahneye çıktı. Tuncer, gül ağacından yapılmış, tuşlarına maletlerle (top uçlu ahşap çubuk) vurularak ses elde edilen enstrümanıyla dünyaca ünlü besteci Keiko Abe'nin 'Prısm Rhapsody' adlı eserini seslendirdi. Tuncer'in marimbasına şef Nikos Haliassas'ın yönettiği orkestra eşlik etti.

Dünyaca ünlü marimba sanatçılarıyla çalışmalar yapan ve 'yeni yüzyılın enstrümanı' olarak tanımladığı marimbası ile salonu dolduran izleyiciye keyifli bir akşam yaşatan Lerzan Tuncer, ayakta alkışlandı. Çiçekle de teşekkür edilen Tuncer, alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

Konserin ikinci bölümünde ise orkestra besteci Franz Schubert'in 'No.9'ncu senfoni'sini yorumladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.