Akçay Sazlığı ranta açılıyor

GÜNDEM 11.07.2021 - 10:54, Güncelleme: 11.07.2021 - 10:54
 

Akçay Sazlığı ranta açılıyor

Kuzey Ege’nin en önemli sulak alanlarından olan Akçay Sazlığı’nın 60 bin metrekarelik kısmına villalar yapılacak. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “Buradan arsa ve bina almayın” çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Kuzey Ege’nin önemli sulak alanlarından Akçay Sazlığı da talan edilecek. Bir yılı aşkın süredir AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından moloz ve atıklar ile doldurulan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın şimdi de en az 60 bin metrekarelik kısmına bir gayrimenkul şirketi tarafından villa projesi inşa edilecek. BirGün’ün haberine göre, yüzlerce canlı türüne ev sahipliği yapan Kuzey Ege bölgesinin son sulak alan ekosistemlerinden biri olan Akçay Sulak Alanı’nda, villa projesini inşa edecek olan gayrimenkul şirketi tarafından yarın saat 16.00’da temel atma töreni gerçekleştirilecek. 148 HEKTAR BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN Akçay Sazlığı, Türkiye’nin taraf olduğu RAMSAR Sözleşmesi, Çevre Kanunu, Kara Avcılığı Kanunu ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’ne göre ‘sulak alan’ özelliklerini taşıyor. İmara açılan alan, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sulak Alan Sulak Alan Envanter Sistemi SAYBİS’te de kayıtlı olan 148 hektar büyüklüğündeki ‘Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’ sınırları içerisinde yer alıyor.  ‘BURADAN BİNA ALMAYIN’ ÇAĞRISI Akçay Sazlığı’nın önemli bir kısmı 2017 yılında Sulak Alan Yönetmeliğine ve RAMSAR Sözleşmesine aykırı bir şekilde yapılan çevre düzeni plan değişikliği ile Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Süs Bitkileri ve Çiçekçilik) Organize Sanayi Bölgesi’ne tahsis edildi. Bir kısmı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘rezerv konut alanı’ amacıyla Hazine’den alınan bölgenin, şimdi de 60 bin metrekarelik bir kısmı daha imara açılacak. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “Sulak alanlardan arsa, bina almayın. Kendi canınızla ve başka canlıların canıyla oynamayın” çağrısı yaptı. 
Kuzey Ege’nin en önemli sulak alanlarından olan Akçay Sazlığı’nın 60 bin metrekarelik kısmına villalar yapılacak. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “Buradan arsa ve bina almayın” çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Kuzey Ege’nin önemli sulak alanlarından Akçay Sazlığı da talan edilecek. Bir yılı aşkın süredir AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından moloz ve atıklar ile doldurulan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın şimdi de en az 60 bin metrekarelik kısmına bir gayrimenkul şirketi tarafından villa projesi inşa edilecek. BirGün’ün haberine göre, yüzlerce canlı türüne ev sahipliği yapan Kuzey Ege bölgesinin son sulak alan ekosistemlerinden biri olan Akçay Sulak Alanı’nda, villa projesini inşa edecek olan gayrimenkul şirketi tarafından yarın saat 16.00’da temel atma töreni gerçekleştirilecek.

148 HEKTAR BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN

Akçay Sazlığı, Türkiye’nin taraf olduğu RAMSAR Sözleşmesi, Çevre Kanunu, Kara Avcılığı Kanunu ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’ne göre ‘sulak alan’ özelliklerini taşıyor. İmara açılan alan, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sulak Alan Sulak Alan Envanter Sistemi SAYBİS’te de kayıtlı olan 148 hektar büyüklüğündeki ‘ Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’ sınırları içerisinde yer alıyor. 

‘BURADAN BİNA ALMAYIN’ ÇAĞRISI

Akçay Sazlığı’nın önemli bir kısmı 2017 yılında Sulak Alan Yönetmeliğine ve RAMSAR Sözleşmesine aykırı bir şekilde yapılan çevre düzeni plan değişikliği ile Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Süs Bitkileri ve Çiçekçilik) Organize Sanayi Bölgesi’ne tahsis edildi. Bir kısmı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘rezerv konut alanı’ amacıyla Hazine’den alınan bölgenin, şimdi de 60 bin metrekarelik bir kısmı daha imara açılacak. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “Sulak alanlardan arsa, bina almayın. Kendi canınızla ve başka canlıların canıyla oynamayın” çağrısı yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.