Akdeniz'de göçmenler ölüyor, devletler seyirci

GÜNDEM 13.11.2020 - 13:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Akdeniz'de göçmenler ölüyor, devletler seyirci

Libya açıklarında bir göçmen botunun daha batması sonucu biri bebek altı kişi hayatını kaybetti. Open Arms, göçmenlerin güvenliğiyle ilgili çağrılara ülkelerin kayıtsız kalmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Akdeniz'de göçmenler güvensiz yolculuklarında hayatını kaybederken ülkeler bu trajediye seyirci kalıyor. Libya açıklarında önceki gün bir botun batması sonucu biri bebek altı göçmen hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre bu yıl Afrika'dan Kanarya Adaları'na gitmeye çalışan göçmenlerden 414'ü yolculuk sırasında teknelerin batması sonucu yaşamını yitirdi. 110 KİŞİ KURTARILDI Akdeniz'de göçmenler güvensiz yolculuklarında hayatını kaybederken ülkeler bu trajediye seyirci kalıyor. Libya açıklarında önceki gün bir botun batması sonucu altı göçmen hayatını kaybetti. İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms, Libya'daki Sabratha Antik Kenti'nin 30 mil açığında batmak üzere olan bottaki göçmenleri kurtarmak için operasyon yapıldığını açıkladı. ÜLKELERE ÇAĞRI Operasyon sırasında ikiye ayrılan bottan denize düşen göçmenlerden 110'unun Open Arms ekiplerince kurtarıldığı bildirilen açıklamada, biri bebek altı göçmenin yaşamını yitirdiği, kurtarılan dört göçmenin de sağlık durumunun ciddi olduğu kaydedildi. Open Arms, Akdeniz'e kıyı ülkelerin göçmenlerin güvenliğinin sağlanması için girişimde bulunmamasına tepki gösterirken çözüm bulunması yönündeki çağrısını yineledi. *** Bu yıl 414 kişi hayatını kaybetti Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre bu yıl içinde Afrika'dan Kanarya Adaları'na gitmeye çalışan göçmenlerden 414'ü yolculuk sırasında teknelerin batması sonucu hayatını kaybetti. Açıklanan oranlara göre, Afrika'dan Kanarya Adaları'na ocak-kasım döneminde 11 bin 409 göçmen gitti, bu sayı 2019'un aynı dönemine oranla yüzde 665 arttı. Mali, Senegal, Moritanya, Gambiya, Tunus, Gine Bissau ülkelerinden en çok göç verildiği belirtilen verilerde, adalara ulaşan çok sayıda göçmende koronavirüs tespit edildiği de yer aldı. Mülteciye Yardım İspanyol Komisyonu (CEAR) adaya göçmen akışıyla ilgili durumu "tahammül edilemez boyutta" diye tanımladı.
Libya açıklarında bir göçmen botunun daha batması sonucu biri bebek altı kişi hayatını kaybetti. Open Arms, göçmenlerin güvenliğiyle ilgili çağrılara ülkelerin kayıtsız kalmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Akdeniz'de göçmenler güvensiz yolculuklarında hayatını kaybederken ülkeler bu trajediye seyirci kalıyor. Libya açıklarında önceki gün bir botun batması sonucu biri bebek altı göçmen hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre bu yıl Afrika'dan Kanarya Adaları'na gitmeye çalışan göçmenlerden 414'ü yolculuk sırasında teknelerin batması sonucu yaşamını yitirdi.


Akdeniz'de göçmenler güvensiz yolculuklarında hayatını kaybederken ülkeler bu trajediye seyirci kalıyor. Libya açıklarında önceki gün bir botun batması sonucu altı göçmen hayatını kaybetti. İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms, Libya'daki Sabratha Antik Kenti'nin 30 mil açığında batmak üzere olan bottaki göçmenleri kurtarmak için operasyon yapıldığını açıkladı.

ÜLKELERE ÇAĞRI

Operasyon sırasında ikiye ayrılan bottan denize düşen göçmenlerden 110'unun Open Arms ekiplerince kurtarıldığı bildirilen açıklamada, biri bebek altı göçmenin yaşamını yitirdiği, kurtarılan dört göçmenin de sağlık durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Open Arms, Akdeniz'e kıyı ülkelerin göçmenlerin güvenliğinin sağlanması için girişimde bulunmamasına tepki gösterirken çözüm bulunması yönündeki çağrısını yineledi.

***

Bu yıl 414 kişi hayatını kaybetti

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre bu yıl içinde Afrika'dan Kanarya Adaları'na gitmeye çalışan göçmenlerden 414'ü yolculuk sırasında teknelerin batması sonucu hayatını kaybetti. Açıklanan oranlara göre, Afrika'dan Kanarya Adaları'na ocak-kasım döneminde 11 bin 409 göçmen gitti, bu sayı 2019'un aynı dönemine oranla yüzde 665 arttı.

Mali, Senegal, Moritanya, Gambiya, Tunus, Gine Bissau ülkelerinden en çok göç verildiği belirtilen verilerde, adalara ulaşan çok sayıda göçmende koronavirüs tespit edildiği de yer aldı. Mülteciye Yardım İspanyol Komisyonu (CEAR) adaya göçmen akışıyla ilgili durumu "tahammül edilemez boyutta" diye tanımladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.