AKM'de arp sesleri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.11.2023 - 16:07, Güncelleme: 19.11.2023 - 16:07
 

AKM'de arp sesleri

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri arp konserinde buluşturdu, renkli, keyifli, neşeli dakikalar yaşandı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı ünlü şef Gürer Aykal yönetirken, arp sanatçıları Aslıhan Güngör ile İpek Mine Sonakın da solist olarak sahnedeki yerlerini aldı, konsere izleyici ilgisi yoğun oldu. Konserde Aslıhan Güngör, İpek Mine Sonakın arp ile dünyaca ünlü bestecilerden Maciej Malecki'nin iki arp için bestelediği antik stildeki konçertosunu, Modesi Mussorgsky'nin de 'Çıplak Dağlarda Bir Gece' isimli eserlerini seslendirdi. Arplardan yayılan namelere Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra eşlik etti. Arp sanatçıları Aslıhan Güngör, ipek Mine Sonakın,  salonu dolduran izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı, alkış yağmuruna tutuldu, çiçekle teşekkür edildi. Sanatçılar, hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğraf ta çektirdi. Konserin ikinci bölümünde ise Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra besteci Dimitri Şostakoviç'in '9'uncu Senfoni'sini seslendirdi. 
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri arp konserinde buluşturdu, renkli, keyifli, neşeli dakikalar yaşandı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı ünlü şef Gürer Aykal yönetirken, arp sanatçıları Aslıhan Güngör ile İpek Mine Sonakın da solist olarak sahnedeki yerlerini aldı, konsere izleyici ilgisi yoğun oldu. Konserde Aslıhan Güngör, İpek Mine Sonakın arp ile dünyaca ünlü bestecilerden Maciej Malecki'nin iki arp için bestelediği antik stildeki konçertosunu, Modesi Mussorgsky'nin de 'Çıplak Dağlarda Bir Gece' isimli eserlerini seslendirdi. Arplardan yayılan namelere Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra eşlik etti. Arp sanatçıları Aslıhan Güngör, ipek Mine Sonakın,  salonu dolduran izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı, alkış yağmuruna tutuldu, çiçekle teşekkür edildi. Sanatçılar, hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğraf ta çektirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra besteci Dimitri Şostakoviç'in '9'uncu Senfoni'sini seslendirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.