Damat iflas etti!

GÜNDEM 06.05.2024 - 10:13, Güncelleme: 06.05.2024 - 10:13
 

Damat iflas etti!

Antalya Beach Park ile birlikte Antalya, Bursa Uludağ ve Bodrum'da 10'u aşkın oteli bulunan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik A.Ş.'nin (Yeni unvanı Amaç Otelcilik A.Ş) iflas ettiği bildiriliyor. İçine düştüğü mali darboğaz sonrası konkordato talibinde bulunan damadın şirketi, yargılama sürerken birer birer kapatıldı. Gözler Ak Partili Türel döneminde 12 yıllığına 8 milyon 500 bin liraya ihale ile Alkoçlar'a verilen Antalya Beach Park'a çevrildi.

haberimizvar.net- Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar A.Ş. iflas etti. Yeni unvanı Amaç Otelcilik A.Ş. olan damadın şirketi içine düştüğü mali sıkıntı nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu. Yargılama sürerken şubelerini tek tek kapatan damadın şirketi için mahkemenin 4 Nisan'da iflas kararı verdiği belirtiliyor. Damat Alkoçlar'ın şirketi Antalya'nın dünya ünlü Beach Park sahil şeride ile birlikte Antalya, Bodrum ve Bursa Uludağ'da 10 civarında oteli bulunuyordu. Mahkemenin iflas kararından sonra şirketin tasfiyesi işlemlerine geçildiği bildiriliyor. BEACH PARK'TA DAMADA YAPILAN KIYAK Şirketi iflas eden ve tasfiye çalışmaları sürdürülen Hülya Koçyiğit'in damadı Alkoçlar A.Ş.'ye  Ak Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Mart 2018'de yapılan ihale ile Antalya Beach Park, 8 milyon 500 bin lira bedel ve 12 yıl süreyle işletmesi verilmişti. Kamuoyunun şiddetle karşı çıktığı ihale ile damadın şirketine büyük bir kıyak yapılmış, Beach Park'ın temizlik, güvenlik gibi hizmetleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkili kılınmış, Damat Ender Alkoçlar'ın firması bu kıyağın sonucu olarak sahilde bulunan işletmeleri ikinci, üçüncü, hatta dördüncü kişi ve şirketlere kiralayarak yüklü miktarlarda kazanç elde etmişti. DAMADA BİR KIYAK DA DANIŞTAY'DAN Hülya Koçyiğit'in damadına yapılan Beach Park ihale kıyağı kamu vicdanını rahatsız edince, 2019 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP'li Muhittin Böcek, Belediyenin 2 yılda 15 milyon lira zarar ettiğini belirterek, ihaleyi tek taraflı feshedip, İdare Mahkemesi'ne dava açmış, mahkeme Konyaaltı Sahili İşletme İhalesi'ni (Beach Park) feshetmişti. İhalenin feshinin ardından Alkoçlar A.Ş. yürütmeyi durdurma kararı almış, ardından da mahkemeye gitmişti. Mahkeme Antalya Büyükşehir Belediyesi lehine karar verince firma, bu kez Danıştay'a başvurmuştu. KARAR OYBİRLİĞİYLE ÇIKTI Alkoçlar firmasının başvurusuyla yapılan oylamada 5 Danıştay üyesinin tamamı Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhinde oy kullanmış, karardan sonra Alkoçlar firması sahibi ihale şartnamesine göre işletmeye devam etmişti. Alkoçlar firmasının iflası ile birlikte gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi. Konyaaltı Sahili Birinci Bölüm olarak bilinen Beach Park'ın kaderini bundan sonraki gelişmeler belirleyecek. Antalya kamuoyu da gelişmeleri merakla bekliyor.
Antalya Beach Park ile birlikte Antalya, Bursa Uludağ ve Bodrum'da 10'u aşkın oteli bulunan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik A.Ş.'nin (Yeni unvanı Amaç Otelcilik A.Ş) iflas ettiği bildiriliyor. İçine düştüğü mali darboğaz sonrası konkordato talibinde bulunan damadın şirketi, yargılama sürerken birer birer kapatıldı. Gözler Ak Partili Türel döneminde 12 yıllığına 8 milyon 500 bin liraya ihale ile Alkoçlar'a verilen Antalya Beach Park'a çevrildi.

haberimizvar.net- Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar A.Ş. iflas etti. Yeni unvanı Amaç Otelcilik A.Ş. olan damadın şirketi içine düştüğü mali sıkıntı nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu. Yargılama sürerken şubelerini tek tek kapatan damadın şirketi için mahkemenin 4 Nisan'da iflas kararı verdiği belirtiliyor. Damat Alkoçlar'ın şirketi Antalya'nın dünya ünlü Beach Park sahil şeride ile birlikte Antalya, Bodrum ve Bursa Uludağ'da 10 civarında oteli bulunuyordu. Mahkemenin iflas kararından sonra şirketin tasfiyesi işlemlerine geçildiği bildiriliyor.

BEACH PARK'TA DAMADA YAPILAN KIYAK

Şirketi iflas eden ve tasfiye çalışmaları sürdürülen Hülya Koçyiğit'in damadı Alkoçlar A.Ş.'ye  Ak Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Mart 2018'de yapılan ihale ile Antalya Beach Park, 8 milyon 500 bin lira bedel ve 12 yıl süreyle işletmesi verilmişti. Kamuoyunun şiddetle karşı çıktığı ihale ile damadın şirketine büyük bir kıyak yapılmış, Beach Park'ın temizlik, güvenlik gibi hizmetleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkili kılınmış, Damat Ender Alkoçlar'ın firması bu kıyağın sonucu olarak sahilde bulunan işletmeleri ikinci, üçüncü, hatta dördüncü kişi ve şirketlere kiralayarak yüklü miktarlarda kazanç elde etmişti.

DAMADA BİR KIYAK DA DANIŞTAY'DAN

Hülya Koçyiğit'in damadına yapılan Beach Park ihale kıyağı kamu vicdanını rahatsız edince, 2019 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP'li Muhittin Böcek, Belediyenin 2 yılda 15 milyon lira zarar ettiğini belirterek, ihaleyi tek taraflı feshedip, İdare Mahkemesi'ne dava açmış, mahkeme Konyaaltı Sahili İşletme İhalesi'ni (Beach Park) feshetmişti. İhalenin feshinin ardından Alkoçlar A.Ş. yürütmeyi durdurma kararı almış, ardından da mahkemeye gitmişti. Mahkeme Antalya Büyükşehir Belediyesi lehine karar verince firma, bu kez Danıştay'a başvurmuştu.

KARAR OYBİRLİĞİYLE ÇIKTI

Alkoçlar firmasının başvurusuyla yapılan oylamada 5 Danıştay üyesinin tamamı Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhinde oy kullanmış, karardan sonra Alkoçlar firması sahibi ihale şartnamesine göre işletmeye devam etmişti. Alkoçlar firmasının iflası ile birlikte gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi. Konyaaltı Sahili Birinci Bölüm olarak bilinen Beach Park'ın kaderini bundan sonraki gelişmeler belirleyecek. Antalya kamuoyu da gelişmeleri merakla bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.