AKP ile LÖSEV arasında ‘milliyetçilik’ tartışması

GÜNDEM 20.10.2019 - 20:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP ile LÖSEV arasında ‘milliyetçilik’ tartışması

AKP’li bakan Mustafa Varank’ın Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Üstün Ezer’e ‘ucuz siyaset’ suçlaması AKP ile LÖSEV arasında ‘milliyetçilik’ tartışması başladı

HABERİMİZ VAR – Alman Volkswagen firmasına Manisa’da imtiyaz tanınarak yatırımın önünün açılması tartışma yarattı. Yıllardır tam ruhsat bekleyen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’den sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ateş püsküren Ezer’in, “LÖSEV 650 milyonluk yatırım ile 1500 kişiye iş imkanı, on binlerce hastaya şifa sağlayacakken bırakın özel imtiyazı, yasal hakkı olan tam ruhsatı bile alamadı. Bir ülkede sırf ‘yabancı’ diye o firmaya kapılar açılırken Türk’üz diye engelleniyorsak o ülkede ciddi sorun vardır” şeklindeki açıklaması, AKP ile LÖSEV arasındaki ipleri daha da gerdi. VARANK’TAN ‘UCUZ SİYASET’ YANITI Bakan Varank, LÖSEV Başkanı Üstün Ezer’e, “Siz otobüs üreticisi misiniz? Yatırım teşviklerimiz herkese açık ve şeffaf. Yatırımcılara özel imtiyaz değil meri mevzuata göre destek veriyoruz. Ucuz siyaset yapmak istiyorsanız kendinize başka alan bulun. Üretken ekonomi yatırımlarına saldırarak milliyetçilik yapılmaz” diyerek sert bir yanıt verdi. KANSER MERKEZİNE RUHSAT YOK Odatv’den Murat Sökdü’nün haberine göre, LÖSEV tarafından 1000 metrekarelik alana yapılan kanser araştırma merkezi Sağlık Bakanlığı’nın engeline takıldı. LÖSEV, kanser araştırma merkezi açılmayınca, Sağlık Bakanlığı’na sitem etti. Kanser aşısı başta olmak üzere kanser ilaçları üzerinde araştırma yapmak ve binlerce hastaya umut ışığı olma hayali kuran LÖSEV’in, “Verin genetik uzmanı doktor kadrolarımızı, kanseri önleyecek aşıları, tedavi edecek antikorları, biz bulalım, kanser belasını biz yok edelim” serzenişine ise Bakanlıktan halen bir yanıt gelmedi. 
AKP’li bakan Mustafa Varank’ın Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Üstün Ezer’e ‘ucuz siyaset’ suçlaması AKP ile LÖSEV arasında ‘milliyetçilik’ tartışması başladı

HABERİMİZ VAR – Alman Volkswagen firmasına Manisa’da imtiyaz tanınarak yatırımın önünün açılması tartışma yarattı. Yıllardır tam ruhsat bekleyen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’den sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ateş püsküren Ezer’in, “LÖSEV 650 milyonluk yatırım ile 1500 kişiye iş imkanı, on binlerce hastaya şifa sağlayacakken bırakın özel imtiyazı, yasal hakkı olan tam ruhsatı bile alamadı. Bir ülkede sırf ‘yabancı’ diye o firmaya kapılar açılırken Türk’üz diye engelleniyorsak o ülkede ciddi sorun vardır” şeklindeki açıklaması, AKP ile LÖSEV arasındaki ipleri daha da gerdi.

VARANK’TAN ‘UCUZ SİYASET’ YANITI

Bakan Varank, LÖSEV Başkanı Üstün Ezer’e, “Siz otobüs üreticisi misiniz? Yatırım teşviklerimiz herkese açık ve şeffaf. Yatırımcılara özel imtiyaz değil meri mevzuata göre destek veriyoruz. Ucuz siyaset yapmak istiyorsanız kendinize başka alan bulun. Üretken ekonomi yatırımlarına saldırarak milliyetçilik yapılmaz” diyerek sert bir yanıt verdi.

KANSER MERKEZİNE RUHSAT YOK

Odatv’den Murat Sökdü’nün haberine göre, LÖSEV tarafından 1000 metrekarelik alana yapılan kanser araştırma merkezi Sağlık Bakanlığı’nın engeline takıldı. LÖSEV, kanser araştırma merkezi açılmayınca, Sağlık Bakanlığı’na sitem etti. Kanser aşısı başta olmak üzere kanser ilaçları üzerinde araştırma yapmak ve binlerce hastaya umut ışığı olma hayali kuran LÖSEV’in, “Verin genetik uzmanı doktor kadrolarımızı, kanseri önleyecek aşıları, tedavi edecek antikorları, biz bulalım, kanser belasını biz yok edelim” serzenişine ise Bakanlıktan halen bir yanıt gelmedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.