Aksu'yu hortum vurdu

YEREL 23.02.2022 - 17:08, Güncelleme: 23.02.2022 - 17:08
 

Aksu'yu hortum vurdu

Antalya Aksu'da çıkan hortum ve fırtına nedeniyle seraların camları kırıldı, enerji kesintisi yaşandı.

haberimizvar.net- Aksu'da sabah saatlerinde etkili olan hortum ve fırtına nedeniyle seraların camları kırıldı, plastik seraların naylonları elektrik ve telefon direkleri üzerine uçtu. Altıntaş Mahallesi'nde etkili olan hortumun kaldırdığı naylonların elektrik telleri üzerine düşmesi nedeniyle nakil hatlarının birçoğu kırıldı. İlk belirlemelere göre hortumun yaklaşık 70 dekar ekili alanda hasara yol açtığı belirtildi.  YAĞIŞ UYARISI  Meteorolojiden yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinde Antalya’nın doğusunda aralıklarla etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "Yağışların 1500 metre rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması, zamanla 1000 metre üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
Antalya Aksu'da çıkan hortum ve fırtına nedeniyle seraların camları kırıldı, enerji kesintisi yaşandı.

haberimizvar.net- Aksu'da sabah saatlerinde etkili olan hortum ve fırtına nedeniyle seraların camları kırıldı, plastik seraların naylonları elektrik ve telefon direkleri üzerine uçtu. Altıntaş Mahallesi'nde etkili olan hortumun kaldırdığı naylonların elektrik telleri üzerine düşmesi nedeniyle nakil hatlarının birçoğu kırıldı. İlk belirlemelere göre hortumun yaklaşık 70 dekar ekili alanda hasara yol açtığı belirtildi.

 YAĞIŞ UYARISI

 Meteorolojiden yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinde Antalya’nın doğusunda aralıklarla etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "Yağışların 1500 metre rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması, zamanla 1000 metre üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.