Almanya’dan Türkiye’ye yine karantina

GÜNDEM 13.08.2021 - 17:50, Güncelleme: 13.08.2021 - 17:50
 

Almanya’dan Türkiye’ye yine karantina

Almanya Türkiye’yi yeniden korona virüs salgınında ‘yüksek riskli’ bölgeler listesine aldı. Türkiye’den gelenlerin aşı olduklarına veya korona virüs geçirip iyileştiklerine dair belge sunmaları istenecek. Sunmayanlar ise 10 gün karantinada kalacak.

haberimizvar.net- Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık iki senedir milyonlarca insanın ölümüne neden olan korona virüs salgını yeniden yayılıyor. ABD ve İsrail’de nüfusun yarısından fazlasının aşılanmasına rağmen Delta varyantının yayılımı korkulacak boyutta. Türkiye’de ise son 24 saatte, 22 bin 261 yeni vaka tespit edilirken 138 kişi hayatını kaybetti.  AŞI OLMAYANA 10 GÜN KARANTİNA  Almanya, haziranda Türkiye’yi riskli ülkeler listesinden çıkarmıştı. Koronavirüs vaka artışlarının ardından Almanya, ABD ve İsrail ile birlikte Türkiye’yi yeniden ‘yüksek riskli’ alan ilan etti. Funke’nin haberine göre Karadağ ve Vietnam da yüksek risk grubuna çıkarıldı. Lizbon ve Algarve haricinde Portekiz’in de yüksek risk kategorisinden çıkarılmasına karar verildi. Türkiye’ye ilişkin değişiklik 17 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer ülkelere yönelik değişiklikler ise 15 Ağustos tarihinde uygulamaya konulacak. Almanya’ya söz konusu ülkelerden girenler aşı olduklarına veya Kovid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamazlarsa 10 gün karantinaya girecek.  
Almanya Türkiye’yi yeniden korona virüs salgınında ‘yüksek riskli’ bölgeler listesine aldı. Türkiye’den gelenlerin aşı olduklarına veya korona virüs geçirip iyileştiklerine dair belge sunmaları istenecek. Sunmayanlar ise 10 gün karantinada kalacak.

haberimizvar.net- Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık iki senedir milyonlarca insanın ölümüne neden olan korona virüs salgını yeniden yayılıyor. ABD ve İsrail’de nüfusun yarısından fazlasının aşılanmasına rağmen Delta varyantının yayılımı korkulacak boyutta. Türkiye’de ise son 24 saatte, 22 bin 261 yeni vaka tespit edilirken 138 kişi hayatını kaybetti.

 AŞI OLMAYANA 10 GÜN KARANTİNA

 Almanya, haziranda Türkiye’yi riskli ülkeler listesinden çıkarmıştı. Korona virüs vaka artışlarının ardından Almanya, ABD ve İsrail ile birlikte Türkiye’yi yeniden ‘yüksek riskli’ alan ilan etti. Funke’nin haberine göre Karadağ ve Vietnam da yüksek risk grubuna çıkarıldı. Lizbon ve Algarve haricinde Portekiz’in de yüksek risk kategorisinden çıkarılmasına karar verildi. Türkiye’ye ilişkin değişiklik 17 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer ülkelere yönelik değişiklikler ise 15 Ağustos tarihinde uygulamaya konulacak. Almanya’ya söz konusu ülkelerden girenler aşı olduklarına veya Kovid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamazlarsa 10 gün karantinaya girecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.