Antalya kalp krizi geçiriyor!

YEREL 06.03.2024 - 15:14, Güncelleme: 06.03.2024 - 16:22
 

Antalya kalp krizi geçiriyor!

Seçim manifestosunu açıklayan Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına manifesto gönderdiklerini vurgulayarak, "Antalya halkının, mimarların neler istediklerini anlatmaya çalıştık. Belediye başkanlarına 2 ay süre veriyoruz. Bunları bir şekilde çözdük, çözdük, çözemedik kalp krizi kaçınılmaz" dedi.

haberimizvar.net- Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, yerel seçimler öncesi Antalya'da tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına manifesto gönderdiklerini belirterek, halkın ve mimarların neler istediklerini anlatmaya çalıştıklarını belirttik. Sorunların çözümü noktasında belediye başkanlarına 2 ay süre verdiklerini bildiren Çerçiler, Antalya'da yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak da görüşlerini açıkladı. Hasan Çerçiler, "Antalya yoğun yağmur altında kaldı. Sel felaketleri oluştu ve oluşmaya da devam edecek. Antalya, hemen hemen ekvator kadar yağış alabilecek. Antalya, iklim değişikliğinden dolayı muson yağmurlarına benzen yağmurlara maruz kalacak bir yapıya büründü, bunun önlemlerinin alınması gerekiyor" dedi. KALP KRİZİ KAÇINILMAZ OLDU Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, Antalya'da ciddi bir trafik sorunu yaşandığının altını çizerek, şunları söyledi: "Ulaşım mastır planı içerisinde sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı yapılması gerekiyor. Başkanlar her seferinde -araç sayısı şu kadar arttı, nüfus bu kadar arttı, kalbe giden damarlar yetersiz-diyorlar.  Bu damarları by-pass edeceğiz ya da yoğunluğu azaltacağız. Bizim hem kolesterolumuz var, hem şekerimiz var, hem de damar tıkanıklığımız var. Bunları bir şekilde çözdük çözdük, çözemedik, kalp krizi kaçınılmaz oluyor. Antalya'nın içinde bulunduğu durum tam da budur." KONYAALTI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUCAĞIZ Çerçiler, Konyaaltı sahil projesine ilişkin önerileri olduğunu belirterek, "Kentte kötü giden bir şey var. Bu da Konyaaltı sahili 2 yıl sonra önceki sistemin aynısına dönecek. Bunu biliyoruz, görüyoruz ve söylüyoruz ama hiç bir şey yapılmıyor. Yeni seçilecek belediye başkanımıza şimdiden bu konuyla ilgili 2 ay süre veriyoruz. 2 ay içerisinde Konyaaltı sahil bandını projesine uygun, oradaki işlevlerine ve ana yönetim planına uygun hale getirmediği takdirde tüm paydaşlarıyla hepsinin hakkına suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. HALKIMIZ SEÇİMDE KARARSIZ KALACAK Manifestoda Antalya'nın sorunlarına ve çözüm önerilerine yer verdiklerini vurgulayan Çerçiler, şunları söyledi: "Yapılan açıklamalar, her an her yerde karşımıza çıkacak yüzler, binlerce astı astarı olmayan vaat ve sloganlar halkımızın oyunu verirken kimi tercih etmesi gerektiği konusunda çok da iyi ipuçları vermeyecek, halkımız kararsız kalacak, yine de oyun tahminlere göre kullanacak. Kentlilere tercihleri ve oyunu kullanacakları adayların özellikleri açısından beş yıllık programı belli olmayan, kentlileri yurttaş, yerel halk, hemşeri yerine müşteri gibi gören hiçbir adaya halkımız oy v ermemelidir."
Seçim manifestosunu açıklayan Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına manifesto gönderdiklerini vurgulayarak, "Antalya halkının, mimarların neler istediklerini anlatmaya çalıştık. Belediye başkanlarına 2 ay süre veriyoruz. Bunları bir şekilde çözdük, çözdük, çözemedik kalp krizi kaçınılmaz" dedi.

haberimizvar.net- Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, yerel seçimler öncesi Antalya'da tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına manifesto gönderdiklerini belirterek, halkın ve mimarların neler istediklerini anlatmaya çalıştıklarını belirttik. Sorunların çözümü noktasında belediye başkanlarına 2 ay süre verdiklerini bildiren Çerçiler, Antalya'da yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak da görüşlerini açıkladı.

Hasan Çerçiler, "Antalya yoğun yağmur altında kaldı. Sel felaketleri oluştu ve oluşmaya da devam edecek. Antalya, hemen hemen ekvator kadar yağış alabilecek. Antalya, iklim değişikliğinden dolayı muson yağmurlarına benzen yağmurlara maruz kalacak bir yapıya büründü, bunun önlemlerinin alınması gerekiyor" dedi.

KALP KRİZİ KAÇINILMAZ OLDU

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, Antalya'da ciddi bir trafik sorunu yaşandığının altını çizerek, şunları söyledi: "Ulaşım mastır planı içerisinde sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı yapılması gerekiyor. Başkanlar her seferinde -araç sayısı şu kadar arttı, nüfus bu kadar arttı, kalbe giden damarlar yetersiz-diyorlar.  Bu damarları by-pass edeceğiz ya da yoğunluğu azaltacağız. Bizim hem kolesterolumuz var, hem şekerimiz var, hem de damar tıkanıklığımız var. Bunları bir şekilde çözdük çözdük, çözemedik, kalp krizi kaçınılmaz oluyor. Antalya'nın içinde bulunduğu durum tam da budur."

KONYAALTI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUCAĞIZ

Çerçiler, Konyaaltı sahil projesine ilişkin önerileri olduğunu belirterek, "Kentte kötü giden bir şey var. Bu da Konyaaltı sahili 2 yıl sonra önceki sistemin aynısına dönecek. Bunu biliyoruz, görüyoruz ve söylüyoruz ama hiç bir şey yapılmıyor. Yeni seçilecek belediye başkanımıza şimdiden bu konuyla ilgili 2 ay süre veriyoruz. 2 ay içerisinde Konyaaltı sahil bandını projesine uygun, oradaki işlevlerine ve ana yönetim planına uygun hale getirmediği takdirde tüm paydaşlarıyla hepsinin hakkına suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

HALKIMIZ SEÇİMDE KARARSIZ KALACAK

Manifestoda Antalya'nın sorunlarına ve çözüm önerilerine yer verdiklerini vurgulayan Çerçiler, şunları söyledi: "Yapılan açıklamalar, her an her yerde karşımıza çıkacak yüzler, binlerce astı astarı olmayan vaat ve sloganlar halkımızın oyunu verirken kimi tercih etmesi gerektiği konusunda çok da iyi ipuçları vermeyecek, halkımız kararsız kalacak, yine de oyun tahminlere göre kullanacak. Kentlilere tercihleri ve oyunu kullanacakları adayların özellikleri açısından beş yıllık programı belli olmayan, kentlileri yurttaş, yerel halk, hemşeri yerine müşteri gibi gören hiçbir adaya halkımız oy v ermemelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.