Antalya şehir hastanesinde bir ilk

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.03.2024 - 13:12, Güncelleme: 08.03.2024 - 13:12
 

Antalya şehir hastanesinde bir ilk

Yeni açılan Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile gelen ilk hastasını kabul etti.

haberimizvar.net- Antalya Şehir Hastanesi, Antalya ve çevre illerdeki kritik hastaların tetkik ve tedavisinin yapılabileceği önemli bir merkez olarak hizmet vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart tarihinde resmi açılışı yapılan Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile hasta kabulüne başladı. Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile gelen ilk hastasını kabul etti. Elmalı ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki kadın hasta, ani başlangıçlı göğüs ağrısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine başvurdu. Burada yapılan ilk müdahalesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen hasta, ileri tetkik ve tedavi amacıyla helikopter ambulans ile Antalya Şehir Hastanesine getirildi. Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Oğuzhan Karal tarafından zaman kaybetmeden anjiyografiye alınan hastanın kalp krizinden sorumlu tıkalı damarı stent uygulanarak açıldı. Başarılı işlemin ardından hasta yoğun bakımda takibe alındı.
Yeni açılan Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile gelen ilk hastasını kabul etti.

haberimizvar.net-  Antalya Şehir Hastanesi, Antalya ve çevre illerdeki kritik hastaların tetkik ve tedavisinin yapılabileceği önemli bir merkez olarak hizmet vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart tarihinde resmi açılışı yapılan Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile hasta kabulüne başladı. Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile gelen ilk hastasını kabul etti. Elmalı ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki kadın hasta, ani başlangıçlı göğüs ağrısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine başvurdu. Burada yapılan ilk müdahalesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen hasta, ileri tetkik ve tedavi amacıyla helikopter ambulans ile Antalya Şehir Hastanesine getirildi. Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Oğuzhan Karal tarafından zaman kaybetmeden anjiyografiye alınan hastanın kalp krizinden sorumlu tıkalı damarı stent uygulanarak açıldı. Başarılı işlemin ardından hasta yoğun bakımda takibe alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.