Antalya sınırlarına 4 SİT alanı daha

KÜLTÜR 24.09.2019 - 12:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya sınırlarına 4 SİT alanı daha

Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayının ardından bugünkü Resmi Gazete’de Antalya sınırları içinde 4 bölge 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edildi

haberimizvar.net Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de Antalya sınırları içinde yer alan 4 bölgede 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı tescil edildiği duruldu. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla tescil edilen bölgeler şöyle: KONYAALTI Konyaaltı İlçesi Hisar Çandır Mahallesi mülkiyeti orman vasıflı Hazine’ye ait Gederler Mezarlığı’nda tespit edilen antik dönem yerleşim alanı ve Yörük mezarlığının 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. KEMER Kemer İlçesi Tekirova Mahallesi Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı ve Güney Antalya Turizm Merkezi’nde kalan Phaselis Antik Kenti sınırları yeniden düzenlenerek, Kirsecik Mevkii’nde Kule Çiftliği’nin, Akboyun Mevkii’nin kale kalıntısı ve Sızgılı Kaya Mevkii’nin Antiksu Yolu 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı’na dahil edildi. ELMALI Elmalı İlçesi Yapraklı Mahallesi orman mülkiyetindeki 101 Ada, 1712 parsel, Hazine mülkiyetindeki 101 ada, 774 parsel, özel mülkiyetteki 101 Ada, 775 parsel numaralı taşınmazlarda tespit edilen antik yerleşim alanı 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. DEMRE Demre İlçesi Çağman Mahallesi İnceggeçiş Mevkii’nde tespiti yapılan kültür varlıklarının bulunduğu alanının sınırları 1/25000ölçekli haritada gösterdiği gibi 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.
Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayının ardından bugünkü Resmi Gazete’de Antalya sınırları içinde 4 bölge 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edildi

haberimizvar.net Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de Antalya sınırları içinde yer alan 4 bölgede 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı tescil edildiği duruldu. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla tescil edilen bölgeler şöyle:

KONYAALTI

Konyaaltı İlçesi Hisar Çandır Mahallesi mülkiyeti orman vasıflı Hazine’ye ait Gederler Mezarlığı’nda tespit edilen antik dönem yerleşim alanı ve Yörük mezarlığının 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

KEMER

Kemer İlçesi Tekirova Mahallesi Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı ve Güney Antalya Turizm Merkezi’nde kalan Phaselis Antik Kenti sınırları yeniden düzenlenerek, Kirsecik Mevkii’nde Kule Çiftliği’nin, Akboyun Mevkii’nin kale kalıntısı ve Sızgılı Kaya Mevkii’nin Antiksu Yolu 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı’na dahil edildi.

ELMALI

Elmalı İlçesi Yapraklı Mahallesi orman mülkiyetindeki 101 Ada, 1712 parsel, Hazine mülkiyetindeki 101 ada, 774 parsel, özel mülkiyetteki 101 Ada, 775 parsel numaralı taşınmazlarda tespit edilen antik yerleşim alanı 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

DEMRE

Demre İlçesi Çağman Mahallesi İnceggeçiş Mevkii’nde tespiti yapılan kültür varlıklarının bulunduğu alanının sınırları 1/25000ölçekli haritada gösterdiği gibi 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.