Antalya’da engelli plaj çilesi

YAŞAM 24.08.2022 - 12:12, Güncelleme: 24.08.2022 - 12:12
 

Antalya’da engelli plaj çilesi

Konyaaltı sahilindeki engelsiz plajındaki engeller yurttaşı çileden çıkardı. Engelli rampasının geri çekildiği, yurttaşların karga tulumba denizden çıkarıldığı plaj, kazalara davetiye çıkarıyor.

haberimizvar.net- Antalya’nın Konyaaltı sahilindeki engelsiz plaj SOS veriyor. Sezon başında da aksaklıların yaşandığı plajda denize kadar uzanan platformdaki bazı tahtalar koptu. Kopan parçaların yerine henüz yenisi monte edilmedi. Sahilden denize girmek isteyen engelli vatandaşlar için tasarlanan rampa ise denizden 2 metre geriye çekildi. Gerekçe olarak dalga boyunun rampaya zarar verdiği gösterildi. KARGA TULUMDA TAŞINIYORLAR Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; rampanın sahile çekilmesinin ardından daha önce güvenli bir şekilde denize ulaşan engelliler, şimdi karga tulumba denize giriyor. Denize iki metre kala rampa bittiği için denize ulaşmak isteyen engelli vatandaşları ya diğer engelli vatandaşların yakınları ya da Büyükşehir çalışanları kucaklayıp mavi sulara taşıyor. Engelliler plajındaki platformda bazı tutamaçların da koptuğu görülüyor. MERDİVENİN BASAMAĞI KOPTU Engelliler için bir büyük tehlike de denize uzanan platformdaki merdivende yaşanıyor. Denize ulaşımı sağlayan merdivenin ilk basamağının düşmesi nedeniyle engelli vatandaşlar bu merdiveni kullanmakta zorlanıyor. Bu şartlarda engelli vatandaşların denize girmesinin bir hayli zor olduğunu söyleyen engelli yakını bir vatandaş, “Engelli rampası geri çekildi, platformda bazı tahtalar koptu, tutamaçlar sağlam değil. Platformdan denize ulaşımı sağlayan merdivenin ilk basamağı daha sezon başında koptu ve tamir edilmedi. Ayrıca duşların çoğu zaman sadece bir tanesi çalışıyor. Bu şartlarda engelli vatandaşın burada denize girmesi büyük risk. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu çileye son vermesi gerekiyor” diye konuştu.
Konyaaltı sahilindeki engelsiz plajındaki engeller yurttaşı çileden çıkardı. Engelli rampasının geri çekildiği, yurttaşların karga tulumba denizden çıkarıldığı plaj, kazalara davetiye çıkarıyor.

haberimizvar.net- Antalya’nın Konyaaltı sahilindeki engelsiz plaj SOS veriyor. Sezon başında da aksaklıların yaşandığı plajda denize kadar uzanan platformdaki bazı tahtalar koptu. Kopan parçaların yerine henüz yenisi monte edilmedi. Sahilden denize girmek isteyen engelli vatandaşlar için tasarlanan rampa ise denizden 2 metre geriye çekildi. Gerekçe olarak dalga boyunun rampaya zarar verdiği gösterildi.

KARGA TULUMDA TAŞINIYORLAR

Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; rampanın sahile çekilmesinin ardından daha önce güvenli bir şekilde denize ulaşan engelliler, şimdi karga tulumba denize giriyor. Denize iki metre kala rampa bittiği için denize ulaşmak isteyen engelli vatandaşları ya diğer engelli vatandaşların yakınları ya da Büyükşehir çalışanları kucaklayıp mavi sulara taşıyor. Engelliler plajındaki platformda bazı tutamaçların da koptuğu görülüyor.

MERDİVENİN BASAMAĞI KOPTU

Engelliler için bir büyük tehlike de denize uzanan platformdaki merdivende yaşanıyor. Denize ulaşımı sağlayan merdivenin ilk basamağının düşmesi nedeniyle engelli vatandaşlar bu merdiveni kullanmakta zorlanıyor. Bu şartlarda engelli vatandaşların denize girmesinin bir hayli zor olduğunu söyleyen engelli yakını bir vatandaş, “ Engelli rampası geri çekildi, platformda bazı tahtalar koptu, tutamaçlar sağlam değil. Platformdan denize ulaşımı sağlayan merdivenin ilk basamağı daha sezon başında koptu ve tamir edilmedi. Ayrıca duşların çoğu zaman sadece bir tanesi çalışıyor. Bu şartlarda engelli vatandaşın burada denize girmesi büyük risk. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu çileye son vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.