Antalya'da hafriyat krizinde indirim talebine ret!
Antalyaspor'da yolsuzluk iddiaları gündem olan hafriyat krizi bir kez daha gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2026 yılı gelir tarifesinde yer alan hafriyat ve inşaat artığı imha ücretinde indirim talebi ilgili komisyondan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da reddedildi.
haberimizvar.net- Antalya'da krize neden olan hafriyat atığı tartışması yeniden gündeme geldi. Daha önce Antalyaspor'a aktarılması gereken hafriyat gelirlerinin soruşturmaya dahil olması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Öte yandan hafriyatçılar ise Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde, kesilen cezalar nedeniyle eylemler gerçekleştirmişti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2026 yılı gelir tarifesinde yer alan hafriyat ve inşaat atığı bertaraf ve imha ücretlerinde indirim yapılması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündemine geldi. Büyükşehir Meclisi'nin gündemindeki hafriyat ve inşaat atığı imha ücretlerine ilişkin indirim talebi komisyonda ele alındı.
İNDİRİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Komisyon raporunda, 2026 yılı gelir tarifesinde belirlenen bertaraf ve imha ücretinin yıllık enflasyon ile diğer büyükşehir belediyelerinin gelir tarifeleri dikkate alınarak hesaplandığı belirtildi. Raporda, inşaat ruhsatı verilen alanlarda oluşacak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının bertaraf bedelinin, Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden düzenlenen Atık Taşıma Kabul Belgesi'nde belirtilen atık miktarları üzerinden hesaplandığı ifade edildi.
Mevcut bertaraf ve imha ücretinin yıllık enflasyon oranı ve diğer büyükşehir belediyelerindeki tarifeler göz önünde bulundurularak uygun şekilde belirlendiğini değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonu, ücretin makul olduğu ve herhangi bir indirime gerek bulunmadığı görüşünü bildirdi. Komisyon raporu, son kararın verilmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin takdirine sunuldu.
Kaynak: Haber Merkezi
Gözden Kaçmasın
Antalya'da yürekleri ısıtan olay
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












