Antalya’da ilkim değişikliği anlatıldı

EĞİTİM 09.06.2021 - 14:45, Güncelleme: 09.06.2021 - 15:06
 

Antalya’da ilkim değişikliği anlatıldı

Child in Climate in Trail (İklim İzinde Çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi, ilkokul öğrencileri ve velileri iklim değişikliği hakkında bilgilendiriliyor

haberimizvar.net- Child in Climate in Trail ( İklim İzinde Çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi, ilkokul öğrencileri ve velileri iklim değişikliği hakkında bilinçlendiriliyor. Projeye  Türkiye’den 10, yurt dışından ise 2 okul katıldı. Projenin kurucuları arasında Antalya’dan Hazime Çevik ve Azerbaycan’dan Natavan Mustafazade yer aldı.  Projenin ortakları ise Antalya’dan Ahu Karataş ve Esra Sarıca, Karaman’dan Seval Sarıbaş, Esra Kılıç, Bilecik’ten Fadime Yıldırım, Gaziantep’ten Muhammed Yusuf Gök, Samsun’dan Rukiye Bölük Ayaş, Bursa’dan Serpil Çiftçi, Giresun’dan Sinan Gündoğdu ve Arnavutluk’tan Rajmonda Mollaymeri oldu.  GERİ DÖNÜŞÜM KONULARI  Proje ortakları tarafından proje hakkında şu bilgi verildi: “Özellikle son yıllarda insanların iklim üstündeki olumsuz etkileri azımsanmayacak kadar çok. İklim değişikliğinden kaynaklanan sorunların bir an önce farkına varmaları ve dünyamızı korumaya daha küçük yaşta başlamaları için öğrencilerimizle derste sıklıkla iklimi doğrudan etkileyen; çevre, su, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularını yaşlarına uygun etkinliklerle desteklediğimiz bir eğitim öğretim yılını geride bırakıyoruz. ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ  Projede çocuklar iklimin gidişatını belirleyen etkenlerden en önemlisinin insan olduğunu küçük yaşta fark etmelerini sağlamayı amaçladık. Kendi elleriyle iklimi ve geleceği şekillendirebileceklerini fark edip onlara çevre koruma bilinci kazandırmayı hedefledik” PROJE PANDEMİDE DURMADI  Çeşitli etkinlikler, geri dönüşüm çalışmaları, bitki yetiştirme çalışmaları web2 araçları kullanılarak yapılan ebooklar, farklı şehirlerde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelmesiyle proje süreci bir yıl boyunca, pandemi koşullarında da evlerde devam etti.
Child in Climate in Trail (İklim İzinde Çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi, ilkokul öğrencileri ve velileri iklim değişikliği hakkında bilgilendiriliyor

haberimizvar.net- Child in Climate in Trail ( İklim İzinde Çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi, ilkokul öğrencileri ve velileri iklim değişikliği hakkında bilinçlendiriliyor. Projeye  Türkiye’den 10, yurt dışından ise 2 okul katıldı. Projenin kurucuları arasında Antalya’dan Hazime Çevik ve Azerbaycan’dan Natavan Mustafazade yer aldı.  Projenin ortakları ise Antalya’dan Ahu Karataş ve Esra Sarıca, Karaman’dan Seval Sarıbaş, Esra Kılıç, Bilecik’ten Fadime Yıldırım, Gaziantep’ten Muhammed Yusuf Gök, Samsun’dan Rukiye Bölük Ayaş, Bursa’dan Serpil Çiftçi, Giresun’dan Sinan Gündoğdu ve Arnavutluk’tan Rajmonda Mollaymeri oldu. 

GERİ DÖNÜŞÜM KONULARI 
Proje ortakları tarafından proje hakkında şu bilgi verildi: “Özellikle son yıllarda insanların iklim üstündeki olumsuz etkileri azımsanmayacak kadar çok. İklim değişikliğinden kaynaklanan sorunların bir an önce farkına varmaları ve dünyamızı korumaya daha küçük yaşta başlamaları için öğrencilerimizle derste sıklıkla iklimi doğrudan etkileyen; çevre, su, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularını yaşlarına uygun etkinliklerle desteklediğimiz bir eğitim öğretim yılını geride bırakıyoruz.
ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ 
Projede çocuklar iklimin gidişatını belirleyen etkenlerden en önemlisinin insan olduğunu küçük yaşta fark etmelerini sağlamayı amaçladık. Kendi elleriyle iklimi ve geleceği şekillendirebileceklerini fark edip onlara çevre koruma bilinci kazandırmayı hedefledik”
PROJE PANDEMİDE DURMADI 

Çeşitli etkinlikler, geri dönüşüm çalışmaları, bitki yetiştirme çalışmaları web2 araçları kullanılarak yapılan ebooklar, farklı şehirlerde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelmesiyle proje süreci bir yıl boyunca, pandemi koşullarında da evlerde devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.