Antalya'da 'Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi' açıldı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.10.2023 - 15:19, Güncelleme: 19.10.2023 - 15:19
 

Antalya'da 'Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi' açıldı

Kütahya Bilim Sanat Kültür ve Tanıtım Federasyonu (KÜTAF) Antalya'da 'Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat' adlı sergi açtı. Kütahya'nın sanat eserleri sanatseverlerle buluşturuldu. Şenlik tadındaki sergiye ilgi oldukça yoğun oldu.

haberimizvar.net- KÜTAF, Kütahya Belediyesi işbirliğinde Muratpaşa Belediyesi'nin de ev sahipliğinde Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılış öncesi Kütahya'dan gelen konuk halk dansları topluluğu gösterilerini sundu. Çini sanatının en yaygın olduğu il olan Kütahya'daki sanatçıların eserlerinin yanısıra Kütahya'nın ekonomisine ve turizmine doğrudan katkısı olan firmaların tanıtım stantlarının yer aldığı serginin açılış konuşmalarını KÜTAF Başkanı Kerim Vural,  Muratpaşa İlçe Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı yaptı. KÜTAHYA KADİM ŞEHİR KÜTAF Başkanı Kerim Vural, "Kütahya tarih, kültür, zanaat, sanat, kaplıcalar, yer altı-yerüstü zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle kadim bir şehirdir" dedi. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kütahya Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan ve Osmanlı dönemi uygarlıkları ile Cumhuriyet dönemine ulaşmıştır. Kütahya, Germiyan Oğulları Beyliğine 250 sene başkentlik yapmış. Evliya Çelebi her ne kadar İstanbul'da doğmuş ise de ailesi Kütahyalıdır. Dünyanın bilinen ilk Ticaret Borsası binası da Çavdarhisar'da Aizonai Antik Kenti'ndedir. Dünyada ilk toplu iş sözleşmesi de 12 Temmuz 1766 yılında Kütahya da fincancılar esnafı arasında imzalanmıştır. Dünya'da tiyatrosu ve arenası aynı yerde olan Aizonai'den başka bir antik kent yoktur. Dünyadaki ilk bağımsız çini müzesi de Kütahya'dadır. Kütahya, UNESCO tarafından oluşturulan 'Yaratıcı Şehirler' ağına kabul edilmiştir." TEŞEKKÜR PLAKETİ KÜTAF Başkanı Kerim Vural, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı'ya ev sahipliklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu. Vural, Kütahya'da üretilmiş sanat eserleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Burhan, başkan yardımcısı Sarı, sanatçılar, sanatseverler sergilenen eserleri hayranlıkla inceledi, canlı performansları ilgiyle izledi.
Kütahya Bilim Sanat Kültür ve Tanıtım Federasyonu (KÜTAF) Antalya'da 'Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat' adlı sergi açtı. Kütahya'nın sanat eserleri sanatseverlerle buluşturuldu. Şenlik tadındaki sergiye ilgi oldukça yoğun oldu.

haberimizvar.net- KÜTAF, Kütahya Belediyesi işbirliğinde Muratpaşa Belediyesi'nin de ev sahipliğinde Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılış öncesi Kütahya'dan gelen konuk halk dansları topluluğu gösterilerini sundu. Çini sanatının en yaygın olduğu il olan Kütahya'daki sanatçıların eserlerinin yanısıra Kütahya'nın ekonomisine ve turizmine doğrudan katkısı olan firmaların tanıtım stantlarının yer aldığı serginin açılış konuşmalarını KÜTAF Başkanı Kerim Vural,  Muratpaşa İlçe Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı yaptı.


KÜTAHYA KADİM ŞEHİR

KÜTAF Başkanı Kerim Vural, " Kütahya tarih, kültür, zanaat, sanat, kaplıcalar, yer altı-yerüstü zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle kadim bir şehirdir" dedi. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü;

" Kütahya Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan ve Osmanlı dönemi uygarlıkları ile Cumhuriyet dönemine ulaşmıştır. Kütahya, Germiyan Oğulları Beyliğine 250 sene başkentlik yapmış. Evliya Çelebi her ne kadar İstanbul'da doğmuş ise de ailesi Kütahyalıdır. Dünyanın bilinen ilk Ticaret Borsası binası da Çavdarhisar'da Aizonai Antik Kenti'ndedir. Dünyada ilk toplu iş sözleşmesi de 12 Temmuz 1766 yılında Kütahya da fincancılar esnafı arasında imzalanmıştır. Dünya'da tiyatrosu ve arenası aynı yerde olan Aizonai'den başka bir antik kent yoktur. Dünyadaki ilk bağımsız çini müzesi de Kütahya'dadır. Kütahya, UNESCO tarafından oluşturulan 'Yaratıcı Şehirler' ağına kabul edilmiştir."

TEŞEKKÜR PLAKETİ

KÜTAF Başkanı Kerim Vural, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı'ya ev sahipliklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu. Vural, Kütahya'da üretilmiş sanat eserleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Burhan, başkan yardımcısı Sarı, sanatçılar, sanatseverler sergilenen eserleri hayranlıkla inceledi, canlı performansları ilgiyle izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.