Antalya'da MYO Mezunları Derneği kuruldu

YEREL 07.11.2022 - 11:41, Güncelleme: 07.11.2022 - 11:41
 

Antalya'da MYO Mezunları Derneği kuruldu

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yarım yüzyıla yakın bir süredir eğitim verilen ve alanında en çok mezun veren okullar arasında yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunları ile buluşmaya hazırlanıyor.

haberimizvar.net- Dernek vasıtasıyla yüksekokulda verilen nitelikli eğitim ile mezunların sektör tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam inşa edilmesi hedefleniyor. Bunların yanı Yüksekokulun daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için fiziki şartlarının iyileştirilmesi,  ilgili sektörlerin taleplerine hızlı cevap verebilecek şekilde donanımların kazandırılması, yeni mezunların kariyer hedeflerinde yol gösterebilecek şekilde bir yapının oluşturulması amaçlanıyor. Dernek aracılığıyla mezunlar ve aktif öğrenciler arasında entegrasyon oluşturarak dayanışmanın artırılması, ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sağlayabilecek mekanizmaların oluşturulması ve mezun öğrencilerin kariyer tecrübelerini aktararak mezun adaylarının sektör taleplerine uygun meslek uzmanları haline gelmeleri hedefleniyor. 30 BİN MEZUN VAR Konuyla ilgili olarak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Mezunlar Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Burhan Özkan ve Mezunlar Derneği Başkanı İsmail Apaydın başkanlığında yapılan toplantı Öğr. Gör Vahap Çiçekçi (sekreter), Ali Önder (sayman) ve üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Yüksekokulda yapılan toplantıda derneğin kuruluş sürecinden sonraki aşamalar ve hedefler değerlendirmeye alındı. Derneğin Onursal Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan şunları söyledi. “Yüksekokulumuzda 2022 yılı itibari ile 46 yıldır eğitim verilmektedir. Hâlihazırda okulumuz yaklaşık 7500 öğrencisiyle üniversitemizin en fazla öğrenci sayısına sahip birimidir. Ayrıca 46 yıldır süregelen eğitim sürecinde 30 bin civarında öğrenci mezun etmişiz. Mezun günleri kapsamında düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla mezunlarımız ile öğrencilerimiz arasında iş, kariyer ve iletişim ağı kurulmuş olacak, böylece kurum kültürü çerçevesinde bir bağ oluşacaktır. Yine Dernek vasıtasıyla mezunlarımızın öğrencilerimizle sektör deneyimlerini paylaşabileceği birlikteliği inşa edebilecek böylece sektör ve mesleki eğitim köprüsünü güçlendirmiş olacağız. Bu nedenle mezunlarımız başta olmak üzere sektör temsilcileri ve diğer tüm paydaşlarımızdan mezunlar derneğimize katkı sağlamalarını talep ediyoruz” dedi.
Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yarım yüzyıla yakın bir süredir eğitim verilen ve alanında en çok mezun veren okullar arasında yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunları ile buluşmaya hazırlanıyor.

haberimizvar.net- Dernek vasıtasıyla yüksekokulda verilen nitelikli eğitim ile mezunların sektör tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam inşa edilmesi hedefleniyor. Bunların yanı Yüksekokulun daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için fiziki şartlarının iyileştirilmesi,  ilgili sektörlerin taleplerine hızlı cevap verebilecek şekilde donanımların kazandırılması, yeni mezunların kariyer hedeflerinde yol gösterebilecek şekilde bir yapının oluşturulması amaçlanıyor. Dernek aracılığıyla mezunlar ve aktif öğrenciler arasında entegrasyon oluşturarak dayanışmanın artırılması, ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sağlayabilecek mekanizmaların oluşturulması ve mezun öğrencilerin kariyer tecrübelerini aktararak mezun adaylarının sektör taleplerine uygun meslek uzmanları haline gelmeleri hedefleniyor.

30 BİN MEZUN VAR

Konuyla ilgili olarak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Mezunlar Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Burhan Özkan ve Mezunlar Derneği Başkanı İsmail Apaydın başkanlığında yapılan toplantı Öğr. Gör Vahap Çiçekçi (sekreter), Ali Önder (sayman) ve üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Yüksekokulda yapılan toplantıda derneğin kuruluş sürecinden sonraki aşamalar ve hedefler değerlendirmeye alındı. Derneğin Onursal Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan şunları söyledi. “Yüksekokulumuzda 2022 yılı itibari ile 46 yıldır eğitim verilmektedir. Hâlihazırda okulumuz yaklaşık 7500 öğrencisiyle üniversitemizin en fazla öğrenci sayısına sahip birimidir. Ayrıca 46 yıldır süregelen eğitim sürecinde 30 bin civarında öğrenci mezun etmişiz. Mezun günleri kapsamında düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla mezunlarımız ile öğrencilerimiz arasında iş, kariyer ve iletişim ağı kurulmuş olacak, böylece kurum kültürü çerçevesinde bir bağ oluşacaktır. Yine Dernek vasıtasıyla mezunlarımızın öğrencilerimizle sektör deneyimlerini paylaşabileceği birlikteliği inşa edebilecek böylece sektör ve mesleki eğitim köprüsünü güçlendirmiş olacağız. Bu nedenle mezunlarımız başta olmak üzere sektör temsilcileri ve diğer tüm paydaşlarımızdan mezunlar derneğimize katkı sağlamalarını talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.