Antalya'da viyola- trombon konseri büyüledi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.01.2024 - 17:19, Güncelleme: 28.01.2024 - 17:19
 

Antalya'da viyola- trombon konseri büyüledi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi aralıksız sürüyor. Klasik müzik severler bu kez viyola- trombon konserinde buluştu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde viyola sanatçısı Deniz Yılık ile trombon sanatçısı Burak Baydar solist olarak sahnedeki yerlerini aldı. Deniz Yılık- Burak Baydar ikilisi, dünyaca ünlü bestecilerden Georg Philipp Telemann'ın 'Sol majör Viyola Konçertosu'nu, besteci Johann Georg Albrechsberger'in 'Alto Trombon Konçertosu'nu  enstrümanlarıyla seslendirirken ünlü şef Tolga Atalay Ün'ün yönettiği orkestra da solistlere eşlik etti. KEDİ 'BENEKLİ' DE SAHNEDE AKM'yi kendine mekân edinen ve çalışanların sevgisini kazanan 'Benekli' adlı kedi de salona girip aniden sahneye çıktı. Orkestra sanatçılarının ayaklarının arasında gezinen kedi, zaman zaman gülüşmelere neden oldu. SOLİSTLERE ALKIŞ YAĞMURU Viyola sanatçısı Deniz Yılık ile trombon sanatçısı Burak Baydar, yorumladıkları eserlerle izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı. Solist sanatçılar sahneden alkış yağmuru altında ayrılırken teşekkür çiçeği de sunuldu. Konserin ikinci bölümünde ise Şef Tolga Atalay Ün'ün yönetimindeki orkestra besteci Felix Mendelsohn'un '11 Numaralı Yaylı Çalgılar Senfonisi' seslendirildi.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi aralıksız sürüyor. Klasik müzik severler bu kez viyola- trombon konserinde buluştu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde viyola sanatçısı Deniz Yılık ile trombon sanatçısı Burak Baydar solist olarak sahnedeki yerlerini aldı. Deniz Yılık- Burak Baydar ikilisi, dünyaca ünlü bestecilerden Georg Philipp Telemann'ın 'Sol majör Viyola Konçertosu'nu, besteci Johann Georg Albrechsberger'in 'Alto Trombon Konçertosu'nu  enstrümanlarıyla seslendirirken ünlü şef Tolga Atalay Ün'ün yönettiği orkestra da solistlere eşlik etti.

KEDİ 'BENEKLİ' DE SAHNEDE

AKM'yi kendine mekân edinen ve çalışanların sevgisini kazanan 'Benekli' adlı kedi de salona girip aniden sahneye çıktı. Orkestra sanatçılarının ayaklarının arasında gezinen kedi, zaman zaman gülüşmelere neden oldu.

SOLİSTLERE ALKIŞ YAĞMURU

Viyola sanatçısı Deniz Yılık ile trombon sanatçısı Burak Baydar, yorumladıkları eserlerle izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı. Solist sanatçılar sahneden alkış yağmuru altında ayrılırken teşekkür çiçeği de sunuldu.

Konserin ikinci bölümünde ise Şef Tolga Atalay Ün'ün yönetimindeki orkestra besteci Felix Mendelsohn'un '11 Numaralı Yaylı Çalgılar Senfonisi' seslendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.