Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

YEREL 17.03.2021 - 13:55, Güncelleme: 17.03.2021 - 14:14
 

Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

Antalya'nın Kaş ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

haberimizvar.net- Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'na mart ayının ortasında kar yağdı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kuraklık tehlikesi yaşayan üreticileri sevindirdi. Kar, 1100 metre yüksekliğe kadar doğayı beyaz örtüyle kapladı, ancak sabah saatlerinde yağan yağmur, karın erimesine neden oldu. Doruklarında kar kalmayan Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan Akdağ da yeniden beyaza büründü. Kar kalınlığı 1400 metre yükseklikten sonra 20 santime kadar ulaştı. Öte yandan dün gece Elmalı Ovası'na da kar yağdı. Üreticiler, "Kar değil, toprağa ilaç yağdı. Kuraklık tehlikesine birkaç damla ilaç oldu. İnşallah biraz daha yağar" dedi.  
Antalya'nın Kaş ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

haberimizvar.net- Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'na mart ayının ortasında kar yağdı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kuraklık tehlikesi yaşayan üreticileri sevindirdi. Kar, 1100 metre yüksekliğe kadar doğayı beyaz örtüyle kapladı, ancak sabah saatlerinde yağan yağmur, karın erimesine neden oldu. Doruklarında kar kalmayan Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan Akdağ da yeniden beyaza büründü. Kar kalınlığı 1400 metre yükseklikten sonra 20 santime kadar ulaştı.

Öte yandan dün gece Elmalı Ovası'na da kar yağdı.

Üreticiler, " Kar değil, toprağa ilaç yağdı. Kuraklık tehlikesine birkaç damla ilaç oldu. İnşallah biraz daha yağar" dedi.

ANTALYA'NIN KAS ILCESININ YUKSEK KESIMLERINDE  <a href=KAR YAGISI ETKILI OLDU. (FOTO:KAS-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_03/2021_03_17/40b1117832497eb5ed6d1c1261b0cb19.jpg" />

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.