Aramızda 1 milyondan fazla virüslü dolaşıyor

GÜNDEM 24.07.2021 - 18:11, Güncelleme: 24.07.2021 - 18:11
 

Aramızda 1 milyondan fazla virüslü dolaşıyor

Türkiye’de Covid-19 vaka sayısının günlük 100 bini geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor” dedi.

haberimizvar.net-  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de Covid-19 aktif vaka sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Ceyhan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplam vaka ve ölüm sayısı artık günlük verilmediği için aktif vaka sayısını hesaplayamıyoruz. Ancak sanıyorum yeniden 100 bini geçti. Yani saptayamadıklarımızla birlikte aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor ve çok bulaştırıcılar” dedi.   DEVLET KISITLAMA UYGULAMALI  Prof. Dr. Ceyhan şunları paylaştı: “Bir yandan aşı olmalıyız, diğer taraftan devlet bazı kısıtlamalar uygulamalı ve halk maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uymalı. Rusya’dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak”.  BIONTECH DAHA FAZLA KORUYOR  BioNTech aşısının delta varyantına karşı etkinliğine de değinen Ceyhan şunları belirtti: “2 gün önceki NEJM. İngiltere’de 19 bin vakada tek doz Bion/Pfiz aşısı belirti veren hastalığa karşı yüzde 30, iki doz sonrası ise yüzde 88 koruyor (alfaya karşı yüzde 93.5). Bu oran 2 doz Astra/Zeneca aşısı için yüzde 67 bulunmuş. Belirtisiz çocuklarda nötralizan antikorlar daha hızlı düşüyor. Yetişkinlerde de benzer sonuçlar var. Her PCR pozitif kişide 3 ay beklemek doğru değil. Belirtisizlerde 1 ay, hafif vakalarda 2 ay, ağır vakalarda 3 ay sonra ek doz aşı yapılmalı”.  
Türkiye’de Covid-19 vaka sayısının günlük 100 bini geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor” dedi.

haberimizvar.net-  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de Covid-19 aktif vaka sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Ceyhan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplam vaka ve ölüm sayısı artık günlük verilmediği için aktif vaka sayısını hesaplayamıyoruz. Ancak sanıyorum yeniden 100 bini geçti. Yani saptayamadıklarımızla birlikte aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor ve çok bulaştırıcılar” dedi. 

 DEVLET KISITLAMA UYGULAMALI

 Prof. Dr. Ceyhan şunları paylaştı: “Bir yandan aşı olmalıyız, diğer taraftan devlet bazı kısıtlamalar uygulamalı ve halk maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uymalı. Rusya’dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak”.

 BIONTECH DAHA FAZLA KORUYOR

 BioNTech aşısının delta varyantına karşı etkinliğine de değinen Ceyhan şunları belirtti: “2 gün önceki NEJM. İngiltere’de 19 bin vakada tek doz Bion/Pfiz aşısı belirti veren hastalığa karşı yüzde 30, iki doz sonrası ise yüzde 88 koruyor (alfaya karşı yüzde 93.5). Bu oran 2 doz Astra/Zeneca aşısı için yüzde 67 bulunmuş. Belirtisiz çocuklarda nötralizan antikorlar daha hızlı düşüyor. Yetişkinlerde de benzer sonuçlar var. Her PCR pozitif kişide 3 ay beklemek doğru değil. Belirtisizlerde 1 ay, hafif vakalarda 2 ay, ağır vakalarda 3 ay sonra ek doz aşı yapılmalı”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.