Asgari ücretli AGİ alamayacak, yeni düzenleme haftaya

EKONOMİ 17.12.2021 - 10:31, Güncelleme: 17.12.2021 - 10:31
 

Asgari ücretli AGİ alamayacak, yeni düzenleme haftaya

4 bin 250 TL olan asgari ücretten vergilerin kaldırılması AGİ'ye de yansıyacak. Hükümetin AGİ'deki kafa karışıklığını çözmek için hazırlanacak yeni düzenlemeyi haftaya Meclis'e sunacağı belirtiliyor.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı zamla asgari ücret net 4 bin 250 TL oldu. Asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılmasıyla birlikte çalışanın eline geçecek net ücrette yüzde 50.44 oranında zam yapılmış oldu. Bununla birlikte çalışanların her ay aldığı AGİ (Asgari Geçim İndirimi) rakamları da değişti.  Uzmanlara göre Ocak ayı itibarıyla net 4 bin 250 TL ücret alan bir çalışan, asgari ücrette vergi olmadığı için AGİ alamayacak. Asgari ücret üzerinde kazancı olan çalışanlar ise, brüt ücrette ortalama 5 bin TL'nin üzerindeki rakam oranında AGİ alabilecek.  Asgari ücretin netleşmesinin ardından AGİ ödemelerinin nasıl olacağına ilişkin, önümüzdeki hafta yeni bir düzenleme yapılacağı da belirtiliyor.  
4 bin 250 TL olan asgari ücretten vergilerin kaldırılması AGİ'ye de yansıyacak. Hükümetin AGİ'deki kafa karışıklığını çözmek için hazırlanacak yeni düzenlemeyi haftaya Meclis'e sunacağı belirtiliyor.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı zamla asgari ücret net 4 bin 250 TL oldu. Asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılmasıyla birlikte çalışanın eline geçecek net ücrette yüzde 50.44 oranında zam yapılmış oldu. Bununla birlikte çalışanların her ay aldığı AGİ (Asgari Geçim İndirimi) rakamları da değişti. 

Uzmanlara göre Ocak ayı itibarıyla net 4 bin 250 TL ücret alan bir çalışan, asgari ücrette vergi olmadığı için AGİ alamayacak.

Asgari ücret üzerinde kazancı olan çalışanlar ise, brüt ücrette ortalama 5 bin TL'nin üzerindeki rakam oranında AGİ alabilecek.

 Asgari ücretin netleşmesinin ardından AGİ ödemelerinin nasıl olacağına ilişkin, önümüzdeki hafta yeni bir düzenleme yapılacağı da belirtiliyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.