Aşı bilmecesi çözülsün

YEREL 24.12.2020 - 14:47, Güncelleme: 24.12.2020 - 14:47
 

Aşı bilmecesi çözülsün

Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın yaptığı açıklamada aşı bilmecesinin çözülmesini istedi.

haberimizvar.net İl binasında açıklamalarda bulunan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın “Aşı bilim tarihinde, salgın hastalıklara karşı korumada en etkin buluştur. Salgından çıkış için  aşıyı yeterli miktarda ülkeye getirmek ve halka ücretsiz olarak ulaştırmak bir devletin yapması gereken en önemli görevlerindendir. Hergün iki uçak dolusu insanımızın hayatını kaybettiği Covid-19 salgınında baştan süreci yönetmede acizliği  ortaya dökülen AKP iktidarı şimdi de aşıda bilmece yaratmayı başardı.  Aşı ithalindeki planlamadan organizasyona kadar kamuoyuyla yeterli bilgi paylaşımının yapılmaması ve sürecin şeffaf yürütülmemesi bir dizi soruyu beraberinde getirmekte,halkta kaygı, endişe yaratmaktadır” dedi. GÜVENİLİR AŞI Aydın şunları söyledi: “Aşı, şirketlerin rant kapısı değil, her türlü vergi yükü altında ezilen emekçilerin, yoksulların, halkın erişmesi gereken haktır diyen Aysel Aydın “Ücretsiz, güvenilir, erişilebilir aşı için reddettiğiniz Cumhuriyet tarihi örneklerle doludur. Ülke genelinde yürütülmüş, trahom, BCG, Çiçek aşı kampanyaları nasıl halka mahallesinde, evinde ücretsiz olarak yapılmışsa böylesine bir salgında da halka yerinde erişilebilir aşı için aşı merkezleri kurulmalı, aşının ithalinden yapılmasına kadar geçen sürecin organizasyonu bilimsel yöntemlerle organize edilmelidir. Kamuoyuyla gelen aşı miktarından başlamak üzere her türlü süreç acilen paylaşılmalı, sağlık meslek örgütlerinin, ilgili uzmanlık derneklerinin görüş ve önerileri alınmalıdır. Maskede yaşananlar ortadadır.  Test sürecinin başındaki gibi zenginlerin, yandaşların hergün teste ulaşıp, halkın teste ulaşamadığı süreçler kamuoyunun hafızasındadır. Yandaşların  ve zenginlerin aşıya ulaşıp, yoksul halkın aşıya erişemediği bir süreci aklınızdan dahi geçirmeyin! Herkese etkin, güvenilir, ücretsiz aşı hemen!”
Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın yaptığı açıklamada aşı bilmecesinin çözülmesini istedi.

haberimizvar.net

İl binasında açıklamalarda bulunan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın Aşı bilim tarihinde, salgın hastalıklara karşı korumada en etkin buluştur. Salgından çıkış için  aşıyı yeterli miktarda ülkeye getirmek ve halka ücretsiz olarak ulaştırmak bir devletin yapması gereken en önemli görevlerindendir. Hergün iki uçak dolusu insanımızın hayatını kaybettiği Covid-19 salgınında baştan süreci yönetmede acizliği  ortaya dökülen AKP iktidarı şimdi de aşıda bilmece yaratmayı başardı.   Aşı ithalindeki planlamadan organizasyona kadar kamuoyuyla yeterli bilgi paylaşımının yapılmaması ve sürecin şeffaf yürütülmemesi bir dizi soruyu beraberinde getirmekte,halkta kaygı, endişe yaratmaktadır” dedi.

GÜVENİLİR AŞI

Aydın şunları söyledi: “Aşı, şirketlerin rant kapısı değil, her türlü vergi yükü altında ezilen emekçilerin, yoksulların, halkın erişmesi gereken haktır diyen Aysel Aydın “Ücretsiz, güvenilir, erişilebilir aşı için reddettiğiniz Cumhuriyet tarihi örneklerle doludur. Ülke genelinde yürütülmüş, trahom, BCG, Çiçek aşı kampanyaları nasıl halka mahallesinde, evinde ücretsiz olarak yapılmışsa böylesine bir salgında da halka yerinde erişilebilir aşı için aşı merkezleri kurulmalı, aşının ithalinden yapılmasına kadar geçen sürecin organizasyonu bilimsel yöntemlerle organize edilmelidir. Kamuoyuyla gelen aşı miktarından başlamak üzere her türlü süreç acilen paylaşılmalı, sağlık meslek örgütlerinin, ilgili uzmanlık derneklerinin görüş ve önerileri alınmalıdır. Maskede yaşananlar ortadadır.  Test sürecinin başındaki gibi zenginlerin, yandaşların hergün teste ulaşıp, halkın teste ulaşamadığı süreçler kamuoyunun hafızasındadır. Yandaşların  ve zenginlerin aşıya ulaşıp, yoksul halkın aşıya erişemediği bir süreci aklınızdan dahi geçirmeyin! Herkese etkin, güvenilir, ücretsiz aşı hemen!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.