Aşı olmayanlara kısıtlama gündemde

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.07.2021 - 13:43, Güncelleme: 17.07.2021 - 13:43
 

Aşı olmayanlara kısıtlama gündemde

Bilim Kurulu’nun aşı olmayanların maç, tiyatro, sinema ve AVM’lerin yanında toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere alınmaması talep ettiği, önerinin kabine toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

haberimizvar.net- Korona virüsü salgını delta varyantı nedeniyle kontrol altına alınamazken, Bilim Kurulu yeni yasaklar getirilmesi önerisinde bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz Çarşamba günü yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında vaka sayılarının seyri, aşı programı ve bayram tedbirleri görüşüldü. Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi. KABİNEDE DEĞERLENDİRİLECEK Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM’lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı. Önerinin kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.  BAZI ÜLKELERDE UYGULANIYOR Bazı ülkelerde, aşı olmayanlara yönelik çeşitli kısıtlamalar uygulanıyor. İsrail’de mart ayında ‘Yeşil Geçiş’ uygulaması başlatıldı. Buna göre aşılanmış ya da hastalığı atlatmış kişiler ‘Yeşil Geçiş’ adı verilen aşı kimliği restoranlara, kafelere, spor merkezlerine girebildi. Danimarka da nisan ayında ‘Coronapas’ uygulaması başlatıldı. Bu aşı kimliğini aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da son 72 saat içinde PCR testi sonucu negatif kişiler alabiliyor ve kafelerin ve restoranların kapalı bölümlerine kabul ediliyor, futbol maçlarını stadyumda izleyebiliyor. AŞI SERTİFİKASI ZORUNLU OLACAK Danimarka’da da aşılamanın 16 yaşa kadar inmesiyle birlikte ‘Coronapas’ın kaldırılması konuşuluyor. Avusturya ve İsviçre’de de aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da test sonucu negatif kişilere yönelik benzer uygulamalar başlatıldı. Fransa’da ise ağustos ayından itibaren kamuya açık işyerlerinde, restoran, bar, cafe, sinema, hastane, alışveriş merkezi gibi kamuya açık mekanlarda ve uzun yol uçak, tren, otobüs seferlerinde aşı sertifikası zorunlu olacak. 
Bilim Kurulu’nun aşı olmayanların maç, tiyatro, sinema ve AVM’lerin yanında toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere alınmaması talep ettiği, önerinin kabine toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

haberimizvar.net-  Korona virüsü salgını delta varyantı nedeniyle kontrol altına alınamazken, Bilim Kurulu yeni yasaklar getirilmesi önerisinde bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz Çarşamba günü yapılan Korona virüs Bilim Kurulu toplantısında vaka sayılarının seyri, aşı programı ve bayram tedbirleri görüşüldü. Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi.

KABİNEDE DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM’lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı. Önerinin kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.

 BAZI ÜLKELERDE UYGULANIYOR

Bazı ülkelerde, aşı olmayanlara yönelik çeşitli kısıtlamalar uygulanıyor. İsrail’de mart ayında ‘Yeşil Geçiş’ uygulaması başlatıldı. Buna göre aşılanmış ya da hastalığı atlatmış kişiler ‘Yeşil Geçiş’ adı verilen aşı kimliği restoranlara, kafelere, spor merkezlerine girebildi. Danimarka da nisan ayında ‘Coronapas’ uygulaması başlatıldı. Bu aşı kimliğini aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da son 72 saat içinde PCR testi sonucu negatif kişiler alabiliyor ve kafelerin ve restoranların kapalı bölümlerine kabul ediliyor, futbol maçlarını stadyumda izleyebiliyor.

AŞI SERTİFİKASI ZORUNLU OLACAK

Danimarka’da da aşılamanın 16 yaşa kadar inmesiyle birlikte ‘Coronapas’ın kaldırılması konuşuluyor. Avusturya ve İsviçre’de de aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da test sonucu negatif kişilere yönelik benzer uygulamalar başlatıldı. Fransa’da ise ağustos ayından itibaren kamuya açık işyerlerinde, restoran, bar, cafe, sinema, hastane, alışveriş merkezi gibi kamuya açık mekanlarda ve uzun yol uçak, tren, otobüs seferlerinde aşı sertifikası zorunlu olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.