Aspendos Festivali Carmen'le başladı

KÜLTÜR 02.09.2019 - 17:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Aspendos Festivali Carmen'le başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 'Carmen' operasıyla başladı

haberimizvar.net Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Fransız besteci Georges Bizet'in 4 perdelik 'Carmen' operasıyla başladı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DOB) ve Antalya DOB sanatçılarının birlikte sahneye çıktığı eser, Zdravko Lazarov'un şefliğinde sanatseverlerle buluştu. Eserde 'Carmen' rolünü Bolşoy Tiyatrosu solisti ünlü Rus solist Yulia Mazurova ve 'Don Jose' rolünü Efe Kışlalı seslendirdi. ÇOKS AYIDA SANATSEVER İZLEDİ Antik tiyatronun taş sıralarını dolduran yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever, eseri ilgiyle izledi. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal da katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada festivalin açılışında Carmen'in prömiyerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Festival süresince 5 farklı prodüksiyonun 8 defa sahneleneceğini dile getiren Yavuz, "Bu festivale sadece Türkiye'den değil, Ukrayna ve Viyana'dan da sanatçılarımız geliyor. Hem Antalyalılara hem de yerli ve yabancı turistlere keyifli bir festival yaşatacağız" dedi. FESTİVAL PROGRAMI Festival kapsamında 8 Eylül'de Aspendos Sahnesi, Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği sanatçılarının sergileyeceği Çaykovski'nin büyülü 'Kuğu Gölü' eserine ev sahipliği yapacak. 12-13 Eylül'de ise Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Aida' operası Aspendos'ta antik Mısır'ı canlandıracak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğinde oluşturulan 'Troya' epik operası, 16 Eylül’de EXPO'da olacak. Festival, 18 Eylül'de Murat Karahan'ın solist olacağı gala konseriyle sona erecek. Ünlü İtalyan şef Fabrizio Maria Carminati yönetiminde Antalya DOB Orkestrası, Karahan'a eşlik edecek.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 'Carmen' operasıyla başladı

haberimizvar.net Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Fransız besteci Georges Bizet'in 4 perdelik 'Carmen' operasıyla başladı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DOB) ve Antalya DOB sanatçılarının birlikte sahneye çıktığı eser, Zdravko Lazarov'un şefliğinde sanatseverlerle buluştu. Eserde 'Carmen' rolünü Bolşoy Tiyatrosu solisti ünlü Rus solist Yulia Mazurova ve 'Don Jose' rolünü Efe Kışlalı seslendirdi.

ÇOKS AYIDA SANATSEVER İZLEDİ

Antik tiyatronun taş sıralarını dolduran yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever, eseri ilgiyle izledi. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal da katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada festivalin açılışında Carmen'in prömiyerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Festival süresince 5 farklı prodüksiyonun 8 defa sahneleneceğini dile getiren Yavuz, "Bu festivale sadece Türkiye'den değil, Ukrayna ve Viyana'dan da sanatçılarımız geliyor. Hem Antalyalılara hem de yerli ve yabancı turistlere keyifli bir festival yaşatacağız" dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival kapsamında 8 Eylül'de Aspendos Sahnesi, Viyana Devlet Opera ve Balesi Birliği sanatçılarının sergileyeceği Çaykovski'nin büyülü 'Kuğu Gölü' eserine ev sahipliği yapacak. 12-13 Eylül'de ise Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Aida' operası Aspendos'ta antik Mısır'ı canlandıracak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğinde oluşturulan 'Troya' epik operası, 16 Eylül’de EXPO'da olacak. Festival, 18 Eylül'de Murat Karahan'ın solist olacağı gala konseriyle sona erecek. Ünlü İtalyan şef Fabrizio Maria Carminati yönetiminde Antalya DOB Orkestrası, Karahan'a eşlik edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.