Aspendos'ta dans rüzgârı esti

KÜLTÜR 05.09.2019 - 12:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Aspendos'ta dans rüzgârı esti

Aspendos Antik Tiyatro'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin tarihi mekandaki üçüncü gösteriminde Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu sahneye çıktı

haberimizvar.net  Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyülü atmosferinde devam eden Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu 'Dans Rüzgarları' adlı gösterisinin ilk temsiliyle sahneye çıktı. Ritmik, hareketli ve renkli gösterilerini yerli-yabancı seyirciyle buluşturan, sahnedeki performanslarıyla büyük beğeni toplayan topluluk, Ukrayna kültürünü, müziğini sanatseverlerle paylaşırken modern koreografilere de yer verildi. Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu 65 dansçısı ve 28 kişilik orkestrasıyla opera-bale severleri büyüledi. 18 EYLÜL’DE SAHNELENECEK Ukrayna'nın en prestijli sanat toplulukları arasında yerini alan Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu her yıl Vietnam, Kore, Çin, Küba, Avusturya, İngiltere, Kanada, ABD, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Brezilya, Arjantin, Venezuela, Portekiz, İsviçre, Danimarka, Andorra, Japonya gibi pek çok ülkede gösterilerini sahneliyor. Aspendos Antik Tiyatro devam eden festival kapsamında 8 Eylül Pazar günü 'Kuğu Gölü Balesi' sahnelenecek. 12-13 Eylül'de ise 'Aida' operası sahnelenecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğinde oluşturulan 'Troya' epik operası ise EXPO'da 16 Eylül Pazartesi günü sahnelenecek. Festival, 18 Eylül Çarşamba günü gala konseriyle sona erecek.
Aspendos Antik Tiyatro'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin tarihi mekandaki üçüncü gösteriminde Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu sahneye çıktı

haberimizvar.net  Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyülü atmosferinde devam eden Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu 'Dans Rüzgarları' adlı gösterisinin ilk temsiliyle sahneye çıktı. Ritmik, hareketli ve renkli gösterilerini yerli-yabancı seyirciyle buluşturan, sahnedeki performanslarıyla büyük beğeni toplayan topluluk, Ukrayna kültürünü, müziğini sanatseverlerle paylaşırken modern koreografilere de yer verildi. Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu 65 dansçısı ve 28 kişilik orkestrasıyla opera-bale severleri büyüledi.

18 EYLÜL’DE SAHNELENECEK

Ukrayna'nın en prestijli sanat toplulukları arasında yerini alan Ukrayna Ulusal Akademik Dans Topluluğu her yıl Vietnam, Kore, Çin, Küba, Avusturya, İngiltere, Kanada, ABD, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Brezilya, Arjantin, Venezuela, Portekiz, İsviçre, Danimarka, Andorra, Japonya gibi pek çok ülkede gösterilerini sahneliyor. Aspendos Antik Tiyatro devam eden festival kapsamında 8 Eylül Pazar günü 'Kuğu Gölü Balesi' sahnelenecek. 12-13 Eylül'de ise 'Aida' operası sahnelenecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğinde oluşturulan 'Troya' epik operası ise EXPO'da 16 Eylül Pazartesi günü sahnelenecek. Festival, 18 Eylül Çarşamba günü gala konseriyle sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.